loading
views

Nieuwe SEU examen goede aanvulling op praktijkervaring

Nieuwe SEU examen goede aanvulling op praktijkervaring

De eerste resultaten van het vernieuwde SEU Examen zijn bekend

In januari 2014 zijn tientallen kandidaten – een slagingspercentage van ruim 75% – geslaagd voor het SEU Examen. De Stichting Examens Uitzendbranche heeft januari jongstleden een vernieuwd examen geïmplementeerd.

Praktijkgericht en meer spreiding
Marjan Verhage, van SBA Flex heeft als eerste het vernieuwde SEU Examen afgelegd. Zij vertelt dat het examen goed aansluit bij de dagelijkse praktijk en dat de benodigde kennis om het examen af te leggen niet anders is dan voor het vorige examen. Het examen bevat aanzienlijk meer vragen dan het vorige examen, wat betekent dat meer onderwerpen worden getoetst. Ze vindt dit een goede ontwikkeling.

Herkenbaar
Hans Hilgers van InAxtion heeft enige tijd geleden het voorgaande examen gemaakt en is nu geslaagd voor het vernieuwde examen. Hij vindt het prettig dat het examen uit gesloten vragen bestaat. Hij benadrukt dat een gedegen kennis van de lesstof nodig is om het examen te kunnen behalen. Dit geldt zeker voor het beantwoorden van de zogenaamde multiple select vragen, waarbij meerdere antwoorden juist kunnen zijn. Het examen is niet makkelijker maar wel herkenbaarder geworden. Hij omschrijft het examen als een goede, inhoudelijke, aanvulling op je praktijkervaring.

Direct de uitslag
Met de invoering van het nieuwe examen is de uitslag direct na afloop van het examen beschikbaar.

Bron: Lees meer op SEU.nl, 18 februari 2014

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek