loading
views

CNV Vakmensen wil code voor faillissement

CNV Vakmensen wil code voor faillissement

CNV Vakmensen wil een code voor faillissement laten opnemen in het wetsvoorstel Continuïteit Ondernemingen.

De code moet erin voorzien dat vakbonden en ondernemingsraden in een beïnvloedbaar stadium verplicht worden geconsulteerd bij het inschakelen van een zogenaamde stille curator. Bonden kunnen dan afspraken maken over dreigend ontslag of een eventuele doorstart. De SER-fusiecode (de code bij fusies) bevat ook een dergelijke code. Binnenkort wordt het wetsvoorstel door minister Opstelten aan de Tweede Kamer voorgelegd.

In de ogen van CNV Vakmensen dreigt nu een onbalans te komen in wetgeving door de huidige werkwijze van een stille curator, die eenzijdig de belangen van de ondernemer vertegenwoordigt. Vicevoorzitter CNV Vakmensen Piet Fortuin: “Dit kan nooit de bedoeling zijn van deze wet. Ik vraag de Tweede Kamer om een vergelijkbare code als bij fusies op te nemen en daarmee de belangen van werknemers mee te laten wegen bij faillissement”.

Belangen werknemers buiten spel gezet
Sinds enige tijd is er sprake van de zogenaamde stille curator. Dit fenomeen is gebaseerd op het Engelse pre-pack waarbij voorafgaand aan een faillissement een stille curator door de rechtbank wordt benoemd. Deze persoon onderzoekt in stilte de mogelijkheden van een eventuele doorstart zonder dat er bijvoorbeeld reputatieschade ontstaat over het dreigende faillissement. Door het introduceren van een stille curator worden vakbonden en ondernemingsraden volledig buiten spel gezet. De ondernemer is gedurende de inzet van een stille curator verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en kan daardoor geheel zelf bepalen welke werknemers en onder welke condities na een eventuele doorstart mee gaan in de nieuwe onderneming. De belangen van de ondernemer worden daarmee optimaal gediend, maar de belangen van schuldeisers en het personeel totaal niet. Vakbonden en ondernemingsraden kunnen pas achteraf reageren.

Voorkomen van procedures
Piet Fortuin: “Als de wetgeving voorziet in een borging van werknemersbelangen, dan scheelt dat enorm veel procedures. We hebben dit al meerdere keren meegemaakt. Op dit moment zijn we een procedure aan het voorbereiden voor het bedrijf Heiploeg in Groningen, omdat de stille curator onvoldoende rekening heeft gehouden met de werkgelegenheid en arbeidsvoorwaarden van het personeel.”

Bron: CNV Vakmensen, 18 februari 2014

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek