loading
views

Klanten Maintec krijgen meer vergoed uit opleidingsfondsen

Klanten Maintec krijgen meer vergoed uit opleidingsfondsen

Maintec, specialist in het detacheren van (inter)nationaal technisch vakpersoneel en leerlingen in de techniek, heeft extra plaatsen toegewezen gekregen binnen het Project Flexwerkers Techniek 2012-2014.

Hierdoor kunnen meer opdrachtgevers van Maintec aanspraak maken op vergoedingen van de opleidingsfondsen binnen de metaal, A&O en OOM.

Maintec krijgt de extra plaatsen toegewezen, omdat zij binnen dit project meer dan de verwachte 30 nieuwe leerlingen aan een passende leer-werkplek heeft geholpen. Klanten van Maintec die nieuwe leerlingen aannemen voor 1 oktober 2014, kunnen hierdoor ook nog profiteren van de beschikbare scholingsvergoedingen binnen het project.

Project Flexwerkers Techniek
Het Project Flexwerkers Techniek 2012-2014 is afgesloten tussen 10-15 technische uitzendorganisaties, de Stichting Opleiding & Ontwikkeling Flexbranche (STOOF) en twee Opleidings- en ontwikkelingsfondsen in de metaal, A&O Metalektro en OOM.

Binnen dit project worden de belangrijkste financiële drempels weggenomen om leerlingen via uitzendorganisaties aan te nemen. Klanten maken ook bij het inlenen van leerlingen aanspraak op de subsidiegelden van de O&O fondsen.

Beter presteren
Maintec directeur Wout Oosterhof is trots op de behaalde resultaten: “Het Maintec Leerbedrijf bewijst dat de focus die wij leggen op de instroom van nieuw talent in de techniek loont. Samen met de opleidingsfondsen zijn we toch mooi in staat gebleken om 33 nieuwe mensen in een technisch beroep te laten instromen. In de huidige arbeidsmarkt is dat een prestatie van formaat!”

Hij vervolgt: “We krijgen van de opleidingsfondsen terug dat de leerlingen die uit het Project Flexwerkers Techniek gemiddeld beter presteren dan reguliere leerlingen en dat het percentage voortijdige uitstroom lager is. Dat komt vooral doordat wij bij het plaatsen van een leerling in staat zijn om uit verschillende bedrijven die werkplek te kiezen die het beste past bij de leerling. Daarnaast hebben wij als Maintec Leerbedrijf de begeleiding van de leerlingen strak ingeregeld.”

Veel OOM-plaatsingen
Maintec heeft relatief veel (60% ten opzichte van gemiddeld 33%) leerlingen geplaatst bij OOM-aangesloten bedrijven. OOM bedrijven bevinden zich relatief vaker in het Midden- en Kleinbedrijf.

Bron: Maintec, 11 februari 2014

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek