loading
views

FlexInnovatieFonds 2014 – finalisten op stoom!

FlexInnovatieFonds 2014 – finalisten op stoom!

Interview Ed van Viegen, voorzitter jury FlexInnovatieFonds

De juryleden hebben een selectie gemaakt uit de deelnemers.
Zes finalisten treden aan op 13 februari 2014 in De Stoomhal te Wormer.

STOOM is het thema van deze finaledag, met een steamy working dinner, een spannende strijd tussen de finalisten en veel interactie tussen het publiek, de finalisten, de sponsoren en de juryleden.

Finale bijwonen? Meld je aan >

> Bekijk de filmpjes van de deelnemers op Facebook
> Volg de deelnemers op Twitter

FlexInnovatieFonds

Innovatief en inspirerend
Ed van Viegen: “Vergeleken met vorig jaar is het deelnemersveld anders van samenstelling.
Ook de business cases zijn anders. Daaraan merk je dat de flexbranche verandert.
Die wordt breder en richt zich vaker op gebruiksvriendelijke online services die bemiddeling vergemakkelijken.

Alweer een belangrijke reden om de finale bij te wonen. De plannen geven een goed beeld van wat er leeft in de wereld van flexibele arbeid. Ze laten zien welke oplossingen jonge innovatieve partijen bedenken. Wat vinden zij op dit moment relevant? Waar zetten ze zich voor in?”

Finalisten FlexInnovatieFonds 2014

Deze finalisten komen op stoom:

> IT Payroll
Een dienst waarbij IT freelancers, die hun eigen opdrachten werven, zichzelf door IT Payroll laten payrollen en zo geen zorg hebben over hun payroll en de betaling van hun facturen.

> MeShort
Matchmaking platform voor werkzoekenden in vooral het lagere segment,dat wil zeggen kandidaten die geen zakelijke netwerken zoals LinkedIn gebruiken en moeite hebben hun eigen CV op te stellen.

> Sciomino
Marktplaats van kennis en kunde.

> Vacaturebeurs
Een online aanbestedingsplatform waarop opdrachtgevers vacatures kunnen plaatsen, waarna via een reverse auction mechanisme uitzendorganisaties hun beste kandidaten kunnen aanbieden aan opdrachtgevers.

> Vicancy
Video vacatures op basis van animaties.

> YOPS
Your Online Profile Safe, een digitale omgeving (kluis) waar je je werkprofiel, met relevante gegevens als CV, ID, VOG, VAR, referenten et cetera kunt opbouwen, bijhouden, laten valideren en delen met (potentiële) nieuwe werkgevers/opdrachten.

Jury tevreden en op één lijn
Ed van Viegen: “De jury lag redelijk op één lijn bij de selectie van de finalisten en was blij met hun kwaliteit. Er is gekeken naar het innovatieve karakter van de plannen. Ook is gekeken naar het financiële plaatje. Niet alle deelnemers hadden daar een goed onderbouwd plan voor ingediend, wat wel een van de vereisten was voor deelname. De haalbaarheid van het plan moet kunnen worden aangetoond. Verder is goed gekeken naar de presentatie van de plannen. Is die zorgvuldig en verzorgd? Dat was eveneens een belangrijk criterium voor de selectie.

Wie wint de hoofdprijs?
Wie het gaat winnen, is nog uitermate spannend. Bepalend voor de hoofdprijs is de inhoud van het plan op papier, met het filmpje ((50%). De presentatie tijdens de finale bepaalt wie gekozen wordt in de top 3. (50%). Hoe goed deze drie finalisten weten te antwoorden op het spervuur van de jury waarbij doorgevraagd wordt op de uitvoerbaarheid, bepaalt uiteindelijk wie de hoofdprijs wint en wie de tweede en derde plaats behalen.

Juryleden coachen finalisten
Op de dag zelf kan de live presentatie van de pitch van het plan dus nog heel veel uitmaken. Elke finalist heeft sinds kort een eigen jurylid als coach gekregen. Die kan adviezen geven voor de presentatie. Deelnemers doen er verstandig aan hun coach sterk te betrekken bij de samenstelling van hun pitch, omdat dit een cruciaal onderdeel is van de strijd.

> Wie zijn de juryleden?

Ook het publiek zal weer sterk meeleven en meedenken, zoals vorig jaar ook het geval was. Ludieke en praktische mogelijkheden voor interactie zijn onderdeel van het programma.

Magnet.me, de winnaar van vorig jaar, vertelt hoeveel impact de prijs heeft gehad op de ontwikkeling van hun business.

Steamy working dinner
De sponsoren krijgen deze keer gelegenheid om zich te presenteren bij het steamy working dinner.
Alle bezoekers kunnen afwisselend aan tafel schuiven bij het voorgerecht, het hoofdgerecht en het dessert van een de sponsoren. Er is deze keer geen forumdiscussie, maar wel veel gelegenheid voor gesprek en discussie aan tafel.

Need I say more? Het belooft een sterke finale te worden. Wij hebben er ontzettend veel zin in en hopen op veel bezoekers. Samen innoveren en inspireren wij de wereld van flexibel werk.”

Tekst: Hinke Wever

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek