loading
views

Stakingsmelding: acties in de Zorgsector

| Download CAO VVT 2013-2014 * | CAO Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg |


Op 100 plaatsen in Nederland voeren zorgmedewerkers dinsdag 4 februari acties.

In december sloten werkgevers in de zorg een nieuwe cao verpleeghuizen en thuiszorg (VVT) met de kleine vakbonden, zonder Abvakabo FNV. Medewerkers in de zorg, georganiseerd in Abvakabo FNV, kwamen daarom vorige maand al op 50 plaatsen in Nederland in actie. De acties breiden zich nu verder uit. Volgens Abvakabo FNV hebben de zorgwerkgevers, georganiseerd in Actiz, een cao gesloten die niets doet aan de grote problemen in de zorg, zoals de hoge werkdruk in de verpleeghuizen of de loondump in de thuiszorg.

De acties variëren van 1 minuutacties tot werkonderbrekingen van meerdere uren. Bij de actie van zorgmedewerkers in Den Haag zullen onder andere FNV voorzitter Ton Heerts en SP leider Emile Roemer aanwezig zijn.

Bron: Abvakabo FNV, 2 februari 2014


Stakingsmelding

Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.

> Meer over de Waadi

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek