loading
views

Veel behoefte aan specialisten Big Data en mobiele oplossingen

Veel behoefte aan specialisten Big Data en mobiele oplossingen

Een kwart van de CIO’s heeft behoefte aan Big Data skills binnen de organisatie, blijkt uit onderzoek van Harvey Nash.

Deze relatief nieuwe trend is dan ook de hoogste binnenkomer wat betreft gezochte skills ten opzichte van voorgaande jaren. Harvey Nash meldt dit in het jaarlijkse CIO report. Naast Big Data is ook de vraag naar specialisten op het gebied van mobiele oplossingen gegroeid met 11 procent ten opzichte van 2011. Security en social media vaardigheden stijgen beide met 8 procent.

Technical Architecture en Projectmanagement
Opvallend is dat de grootste tekorten te vinden zijn in de traditionele vaardigheden. Zo is bijna 40 procent van de CIO’s op zoek naar talenten met kennis over Business Analysis. Hetzelfde percentage ziet graag meer Enterprise Architecture skills binnen het team. Ook de vraag naar de vaardigheden Technical Architecture (35%) en Projectmanagement (31%) blijft groot.

Specialisten inzetten
Roland Steenvoorde, directeur van Harvey Nash Executive Search: “Het tekort aan kennis op nieuwe terreinen als Big Data en mobiele oplossingen groeit. Tegelijkertijd stijgt het tekort op traditionele terreinen ook. Deze ontwikkeling vraagt om intensieve talentmanagementprogramma’s die ervoor zorgen dat de benodigde kennis ontwikkeld wordt en behouden blijft. Niet ieder bedrijf kan zich echter permitteren om een dergelijk programma te starten. Een alternatief is bijvoorbeeld een beroep doen op flexibel inzetbare specialisten.”

Bron: Harvey Nash, 7 november 2013

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek