loading
views

Randstad omzet Q3 2013: -/- 1 %

Randstad omzet Q3 2013: -/- 1 %

Randstad zag de omzet nagenoeg stabiliseren en verwacht dat het herstel de komende maanden doorzet. Randstad heeft zijn winstgevendheid in het derde kwartaal opgevoerd tot het hoogste niveau sinds 2008.

Winstgevendheid
Randstad meldde donderdag een nettowinst van 84 miljoen euro over het derde kwartaal. Dat was 22 % meer dan een jaar eerder. Het onderliggende bedrijfsresultaat (ebita) steeg met 14 % tot 184 miljoen euro. De ebitamarge verbeterde daarbij tot 4,2 %, het hoogste niveau van de afgelopen 5 jaar.

De totale omzet van Randstad was met 4,36 miljard euro 1 % lager dan een jaar eerder. In september namen de opbrengsten met 0,6 % toe en het bedrijf verwacht dat die trend in de laatste 3 maanden van dit jaar doorzet. Noteboom: “We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet”.

Omzet Nederland -/- 4 %
De omzet in Nederland kromp vorig kwartaal met 4 %, in Frankrijk namen de opbrengsten met 6 % af, terwijl in de Verenigde Staten een min van 3 % werd genoteerd. Groei was er in Duitsland, Groot-Brittannië en bijna alle andere internationale markten. De omzet uit de detachering van hoogopgeleid personeel (Professionals) stabiliseerde, terwijl de opbrengsten van algemene uitzenddiensten met 5 % afnamen.

Marketing
In het vierde kwartaal verwacht Randstad hogere kosten, omdat er 15 tot 20 miljoen euro in marketing wordt geïnvesteerd.

Vertrek Noteboom
Noteboom vertrekt per 28 februari 2014. Hij wordt opgevolgd door Jacques van den Broek, die al negen jaar lid is van de raad van bestuur. Wat Noteboom gaat doen, is nog niet bekend.

Bron: Persbericht Randstad, 31 oktober 2013

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek