loading
views

Inval bij Werk&Ik – update

Inval bij Werk&Ik – update

Uitzendbureau Werk & Ik, dat onder meer KLM en andere bedrijven op Schiphol als klant heeft, blijkt systematisch de arbeidsvoorwaarden te schenden van zijn Oost-Europese uitzendkrachten.

Niet alleen krijgen die te weinig betaald en werken ze te lang, ook betalen ze veel geld voor een illegale slaapplek, volgens onderzoek van Trouw.

Inval
De gemeente Amsterdam en de inspectie vielen maandagavond binnen in de garage waar de Oost-Europese werknemers sliepen. De gemeente had aanwijzingen dat een onveilige situatie was ontstaan. De Inspectie SZW heeft tegelijkertijd onderzocht of de werknemers niet te veel moeten betalen voor hun slaapplek. Dat zou namelijk neerkomen op onderbetaling. Dinsdag hebben de gemeente, de inspectie en de fiscus ook nog een inval gedaan bij het kantoor van Werk & Ik.

Finale Amsterdamse Ondernemersprijs 2012
Werk & Ik dong vorig jaar mee naar de Amsterdamse Ondernemersprijs 2012, waar het de finale haalde. Werk & Ik heeft volgens Trouw een jaaromzet van zo’n 12 miljoen euro en zet jaarlijks 1200 mensen aan het werk, onder wie tachtig tot honderd Tsjechen.

Onderzoek SNCU en Inspectie SZW
De eigenaar van Werk & Ik, Ivan Karels, wijt de problemen aan de snelle groei van zijn bedrijf en aan gebrekkige controle op de werkvloer. Er loopt een onderzoek door de Stichting Naleving CAO voor Uitzendkrachten (SNCU) en door de Inspectie SZW.

Gecertificeerd door SNA
Werk & Ik heeft het certificaat van de Stichting Normering Arbeid (SNA), dat juist dit voorjaar was vernieuwd.

Bron: Trouw, 30 oktober 2013

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek