loading
views

WinWinWerkt, Partner in Werk voor het kleinere MKB

WinWinWerkt, Partner in Werk voor het kleinere MKB

WinWinWerkt, Partner in Werk voor het kleinere MKB

Interview met Michal van Dantzig

“Ik geniet elke dag van mijn zelfstandigheid en de veelzijdigheid van bemiddeling.”

Sinds september 2011 is Michal van Dantzig actief met haar uitzendbureau.
“Het is heel bevredigend om te kunnen werken volgens mijn eigen filosofie.”
WinWinWerkt.nl
“Ik noem mezelf Partner in Werk, omdat ik in goed overleg met kleinere MKB bedrijven zoek naar oplossingen voor hun personeelsvraagstukken. Ik heb inmiddels een groot netwerk opgebouwd en ik geniet elke dag weer van het contact met mijn opdrachtgevers en kandidaten.”

Bemiddeling van gepensioneerden, werknemers in loondienst en zelfstandige professionals
WinWinWerkt levert een breed aanbod van diensten, zoals blijkt uit de website. “Aanvankelijk had ik daar zelf nog twijfels over.  Als marketeer weet ik dat focus op één boodschap en doelgroep belangrijk is. Toch ben ik er intussen van overtuigd dat een breed aanbod voor het kleinere MKB uitstekend werkt.”

Toegevoegde waarde en flexibiliteit in diensten
“Ik realiseer me dat de uitzendbranche verandert. Het leveren van toegevoegde waarde is belangrijk. Vooral bij kleine bedrijven (1 tot 25 werknemers) hebben ze behoefte aan advies en uitvoering bij de invulling van de personeelsbehoefte. Ik stel mij op als partner van mijn klanten door hen aan het denken te zetten en vervolgens vind ik voor hen de medewerker die zij werkelijk nodig hebben. Soms is dat een flexibel inzetbare gepensioneerde, maar het kan ook zijn dat een werknemer in loondienst beter past of een zelfstandige professional die specifieke kennis komt brengen. Juist door flexibel te zijn in mijn aanbod, kan ik mijn opdrachtgevers bieden wat ze op dit moment nodig hebben.

Optimalisatie werkprocessen
Toen ik begon, in 2011, was het geen gemakkelijke tijd. Ik dacht dat de vergrijzing een feit was, waardoor ik met de bemiddeling van 65plussers snel van start zou kunnen gaan, maar de recessie was hardnekkiger dan gedacht. Elk nadeel heeft ook een voordeel, het gaf mij in het eerste jaar de gelegenheid om volop te werken aan optimalisatie en efficiency van mijn werkprocessen. Nu beschik ik over een efficiënt werkproces, terwijl de opdrachten goed binnenlopen. Ik heb die rustige tijd in het begin dus goed benut. Nu ben ik blij dat het zo ging.

Ik bied verschillende pakketten voor Werving en Selectie. Aanvankelijk voor no cure no pay, maar daar ben ik van teruggekomen. Een deel van het tarief is ‘vast’ en een deel is op basis van ‘prestatie’.
Uitzenden doe ik wel op basis van no cure no pay. Dat kan, want ik heb loyale klanten. Ik doe weinig traditionele acquisitie. Daarentegen besteed ik veel tijd aan netwerken en relatiebeheer o.a. door middel van social media. Inmiddels heb ik een groot netwerk en krijg opdrachten vanuit mijn netwerk en via mond tot mond reclame.”

Gespecialiseerde gepensioneerden
“De gepensioneerden die ik bemiddel zijn specialisten. Ze zijn gewild op basis van hun vakkennis in combinatie met hun flexibele inzetbaarheid.
Er zijn nog meer voordelen, ze zijn voordelig o.a. omdat ze niet de hoofdprijs vragen. Ze vinden het vooral leuk om te assisteren waar dat nodig is, ze zijn heel gemotiveerd en ook niet te kieskeurig om taken te doen, die misschien niet direct voor de hand liggen. Een kleine MKB organisatie heeft af en toe ondersteuning nodig. Dat lever ik met mijn gepensioneerde uitzendkrachten.”

Hoe werf je uitzendkrachten?
“Ik zet social media, jobboards en vacature websites in bij de werving van kandidaten. Echte vacatures voor banen in loondienst, daar reageren jongeren en 40+ snel op. Gepensioneerden googelen vooral en vinden WinWinWerkt op die manier. Een goede SEO en Google vindbaarheid is belangrijk.”

Werkzoekenden bewust maken
“Ik organiseer Meet-ups voor werkzoekenden. Dit is bedoeld om mensen betere handvatten te geven bij het solliciteren en het zoeken naar werk.
Daarnaast verzorg ik 2x per maand inloop op afspraak, waarbij ik per persoon drie kwartier inplan. Ik geef dan tips en advies afgestemd op de persoon tegen over mij hoe hij of zij zijn kans op werk kan vergroten. Het is belangrijk om mensen bewust te maken van wat goed werkt als je wilt solliciteren en hen te attenderen op mogelijkheden die zij niet kennen. Wie nu werkloos wordt, krijgt geen enkele ondersteuning vanuit de overheid. Veel mensen zijn gedesillusioneerd. Dat is hard om te zien. Het is zinvol om daar iets aan te doen. Als ik sollicitanten en werkzoekenden ondersteun, krijg ik betere kandidaten om te bemiddelen.”

Michal van Dantzig, WinWinWerkt.nl

Blog
WinWinWerkt bemiddelt vooral MBO+ kandidaten. “Die pakken het goed op als ik hen bewust maak van wat zij nog zouden kunnen verbeteren. Ik blog daar ook over. Werkzoekenden ondersteunen elkaar ook op dat punt in de meetings die ik organiseer. Deze extra ondersteuning geeft mij ook weer naamsbekendheid, het werkt aan twee kanten. Het trekt bovendien sterk gemotiveerde mensen aan.”

Verzuimbegeleiding
“De afgelopen paar maanden hebben in mijn opdracht twee studenten van de Hogeschool van Amsterdam onderzoek gedaan naar ziektebegeleiding in het kleinere MKB. Ook op dit punt adviseer ik mijn klanten, ik geef caseverzuimbegeleiding of verwijs naar de juist HR-specialisten, die outplacement trajecten kunnen begeleiden.”

Backoffice partner
“Onze backoffice is uitbesteed aan PSC | platform. Backoffice is een complex proces, waarbij onder meer het debiteurenbeheer belangrijk is. Ik zie PSC als mijn partner, net zoals ik een partner in werk ben voor mijn opdrachtgevers. Backoffice service moet vlekkeloos verlopen. Ik heb ervaren hoeveel tijd en ergernis het kost, als dat niet goed in orde is. Ik kan op PSC vertrouwen, zodat ik mij volledig aan de bemiddeling van personeel kan wijden.”

Interview: Hinke Wever, FlexNieuws

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek