loading
views

Yacht werft internationaal technici

Yacht werft internationaal technici

wereldbolHet Global Sourcing Center (GSC), gevestigd in Eindhoven, is verantwoordelijk voor de werving van hoogopgeleide technici. Zij worden geworven voor hi-tech bedrijven in en rond Eindhoven maar ook voor de maritieme sector in en rond Rotterdam.

Vraag onverminderd groot
Leon van Gerwen, manager van het Global Sourcing Center: “Zoals iedereen weet is de vraag naar technici onverminderd groot. En terecht dat velen zich zorgen maken. Want nog steeds kiezen slechts 2,4 van de 10 studenten voor een studie in de techniek, terwijl dit in andere landen 4 op de 10 is. We hebben slimme en vakbekwame technici nodig voor de hi-tech, de zorg, energievoorziening, bouw, industrie, ICT en voedselproductie, om de uitstroom van oudere technici aan te vullen”.

Nationaal Techniekpact 2020
Het recent gesloten Nationaal Techniekpact 2020 moet op de lange termijn voor een structurele oplossing zorgen. Hierin zijn werknemers, werkgevers en het onderwijsveld vertegenwoordigd. Zij hebben afspraken gemaakt met het kabinet en regionale overheden over een langjarige aanpak om te zorgen voor meer technici. Het Global Sourcing Center is voor de korte termijn bedoeld.

Yacht maakt bij de werving van deze technici gebruik van het netwerk van Randstad, die in meer dan 40 landen actief is. De eerste 100 technici zijn gestart, afkomstig uit meer dan 25 verschillende landen.

Bron: Yacht.nl, 25 juni 2013

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek