loading
views

FNV: ‘Uitzendbureaus houden zich niet aan regels’ in vleessectorVion, het grootste vleeswerkende bedrijf van Nederland, maakt gebruik van meer dan dertien uitzendbureaus. Volgens de FNV houdt een deel van de uitzendbureaus zich niet aan de regels, waardoor werknemers niet het loon en de toeslagen krijgen, waarop ze wettelijk recht hebben.

Volgens het FNV gebeurt dit niet enkel bij Vion, maar komt in de hele vleesindustrie voor. Bij Vion is ruim 80% van de mensen op de werkvloer van Oost-Europese komaf.

Gelijk werk gelijk loon
Een delegatie van Poolse werknemers, werkzaam in de vleesindustrie, overhandigde maandag een brandbrief aan de directie van VION. Ze vragen aandacht voor hun positie en die van andere Oost-Europese uitzendkrachten werkzaam bij de verschillende Vion vestigingen. ‘We doen hetzelfde werk als onze Nederlandse collega’s, maar worden niet hetzelfde beloond.’ Naast de ongelijke beloning, uiten de Poolse werknemers in de petitie ook hun zorgen over de flexibele contracten en het gebrek aan perspectief op een vast dienstverband.

Goed werkgeverschap
John Klijn, vakbondsbestuurder FNV Bondgenoten: “Ook verzinnen uitzendbureaus constructies, waardoor met name Poolse uitzendkrachten, die na een aantal jaren recht hebben op een vaste arbeidsovereenkomst, deze alsnog niet krijgen.”

Bron: FNV Bondgenoten, 25 juni 2013

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek