loading
views

Grootste ergernis van werkzoekenden: geen reactie na sollicitatie

Grootste ergernis van werkzoekenden: geen reactie na sollicitatie

70 procent van de werkzoekenden ergert zich er aan als het bedrijf niet reageert na een sollicitatie.

Naast organisaties die geen reactie geven wordt ook de standaardreactie van de recruiter vervelend gevonden (19 procent). Dit blijkt uit online onderzoek van Unique onder 2.139 respondenten.

Meer cijfers
Aan organisaties die het werk mooier proberen te maken dan het in werkelijkheid is, ergeren zich een stuk minder werkzoekenden. 6 procent zegt zich hieraan te ergeren. De laatste ergernis in het lijstje is als een organisatie het cv van de kandidaat niet goed kent. Slechts 5 procent vindt dit vervelend.

Reactie Unique
Raymond Puts, algemeen directeur van Unique: “Solliciteren is vaak een lastige en tijdrovende klus. Veel werkzoekenden verdiepen zich bijvoorbeeld goed in de functie en het bedrijf en nemen de tijd om een goede motivatiebrief te schrijven. Natuurlijk verwachten zij daar ten minste een reactie op. Het sollicitatietraject kost organisaties echter ook veel tijd. Het komt regelmatig voor dat organisaties sollicitanten niet op de hoogte stellen van het verloop van het proces. Om het bedrijfsimago positief te houden is het een minimale effort om sollicitanten op zijn minst een bevestiging of afwijzing te sturen.”

Bron: Persbericht Unique, 24 juni 2013

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek