loading
views

Uitzendkracht Frans Rouss winnaar game ‘Jouw werk, jouw veiligheid’

Uitzendkracht Frans Rouss winnaar game ‘Jouw werk, jouw veiligheid’

Frans Rouss, uitzendkracht bij Veldwerk Uitzendbureau in Rotterdam, heeft een prijs gewonnen voor zijn inzicht in veiligheid op de werkvloer.

STAF verlootte die prijs onder deelnemers van de game op www.jouwwerkjouwveiligheid.nl. Uit handen van Francis Minnema, projectmanager STAF, ontving hij een Nike Sportswatch met hartslagmeter en oorkonde.

Veiligheid op de werkvloer
De game is door STAF ontwikkeld om het bewustzijn van uitzendkrachten over veiligheid op de werkvloer te vergroten. Frans Rouss is als voormalig militair zijn hele leven met veiligheid bezig geweest. Ook nu hij, als pensioengerechtigde, voor Veldwerk Uitzendbureau in een bloemenkwekerij werkt, is veiligheid nog steeds een prioriteit. “Nog voordat ik aan de slag ging, heb ik me verdiept in de risico’s die het werk met zich mee kan brengen. Met name fysieke risico’s kunnen worden voorkomen. Ik heb de Arbochecklist Land- en tuinbouw doorgenomen en de informatie van de inlener bekeken. En uiteraard heb ik de game gespeeld. Je krijgt vijf afbeeldingen te zien en moet daaruit de onveilige situatie halen. Bij ieder goed of fout gegeven antwoord worden veiligheidstips gegeven. Simpel maar doeltreffend! Je wordt voor aanvang van het werk geprikkeld en aangemoedigd om je veiligheid en die van anderen te overdenken.”

Bron: Stichting Arbo Flexbranche (STAF), 18 juni 2013

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek