loading
views

FridayEuroTech ten onrechte genoemd in persbericht van FNV Bondgenoten

FridayEuroTech ten onrechte genoemd in persbericht van FNV Bondgenoten

In het persbericht van FNV Bondgenoten “Uitzendpolitie bevestigt massale overtredingen cao in Eemshaven” wordt FridayEuroTech ten onrechte genoemd.

Dit blijkt uit een persbericht van FridayEuroTech.

Arno Hoekstra, directeur van FridayEuroTech, onderschrijft en ondersteunt de acties van FNV Bondgenoten in het kader van de naleving van de cao. “Al langer hebben wij last van concurrerende bureaus uit binnen-­ en buitenland die het niet zo nauw nemen met de Wet-­ en regelgeving. FridayEuroTech is daarin een medestrijder van FNV Bondgenoten. Wij zijn daarom ook onaangenaam verrast onze naam terug te zien in het persbericht (van FNV Bondgenoten)”.

Vorig jaar heeft FNV Bondgenoten een klacht ingediend bij de Stichting Naleving Cao Uitzendkrachten (SNCU). Tijdens de daarop volgende (her)controle heeft FridayEuroTech volgens haar persbericht aangetoond juist te hebben gehandeld. Wel is volgens FridayEuroTech gesignaleerd, los van de klacht, dat in een aantal gevallen onvoldoende rekening is gehouden met de gebruikelijke arbeidsduur in de sector. Voor deze afwijking is door FridayEuroTech het personeelsbestand nagelopen en zijn er correcties uitgevoerd.

Bron: Persbericht FridayEuroTech, 13 juni 2013

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek