loading
views

Technisch specialisten in Nederland onderbetaald

Technisch specialisten in Nederland onderbetaald

Technici die financieel een stap willen maken, moeten vaak (noodgedwongen) een managementfunctie accepteren of een staffunctie.

Uit de Beroepen en Arbeidsmarkt Survey van Yacht blijkt dat hoogopgeleide technici het salaris veruit op de eerste plaats zetten als belangrijkste motivator voor het kiezen van een nieuwe baan. Het probleem is dat dit hogere salaris uitsluitend is te vinden in een management of staffunctie. Juist daar waar de echte hardcore-techneut niet gelukkiger van gaat worden. “Beloon technisch specialisten beter, zodat er meer mensen in de echte techniek blijven werken, waardoor je een deel van de schaarste oplost”, aldus Stijn Berden, competence director van Yacht.

Deel van schaarste technici oplossen
Berden: “Uit ervaring weten wij dat échte technici doodongelukkig worden van leidinggeven of organisatorische zaken. Een verstandige organisatie moet in staat zijn dit om te draaien en managers een faciliterende omgeving te laten creëren waarin “de knappe koppen” het hoogst worden beloond. Dit brengt ook ingenieurs in managementrollen in verleiding om terug te keren naar hun echte vak, terug naar de harde technische disciplines.”

Bron: Yacht, 6 juni 2013

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek