loading
views

NVUB wil proefperiode met lagere WW-premie

NVUB70% minder flexwerkers WW in door transferpool
De algemene ledenvergadering van de NVUB (Nederlandse vereniging van uitzend- en bemiddelingsbedrijven) heeft donderdagavond in Den Bosch ingestemd met de nieuwe ContinuFlex-CAO. Daarnaast hebben de leden het NVUB-bestuur opdracht gegeven om in samenwerking met het Ministerie van SZW tot een pilot te komen die aantoont dat de nieuwe CAO veel meer mensen aan het werk houdt.

Verschillen tussen vast en flexwerk verkleinen
De ContinuFlex-CAO van de NVUB is afgestemd op de actuele situatie op de arbeidsmarkt en heeft als hoofddoel de verschillen tussen vast en flexwerk te verkleinen: in de CAO krijgen flexwerkers al na een half jaar een vast contract, er is een dubbel budget beschikbaar voor scholing en een transferpool zorgt er voor dat veel minder flexwerkers de WW instromen. Die transferpool is een groot platform van werkgevers die elkaars personeel gemakkelijk over kunnen nemen.

Breed draagvlak
Het NVUB-bestuur vertelde haar leden donderdag dat het Ministerie van SZW belangstelling heeft voor de CAO en voor de transferpool in het bijzonder. Het Ministerie heeft het NVUB geadviseerd te bouwen aan breed draagvlak binnen de branche zodat het effect van de transferpool maximaal kan zijn. NVUB stelt dat de uitstroom van flexwerkers naar de WW door de transferpool en het aanbieden van een vast contract met ruim 70% afneemt.

Dat betekent ook dat de te betalen WW-premie om laag kan. Zo besparen de deelnemende werkgevers kosten. Die besparing investeren ze in meer zekerheid voor werknemers, zoals het aanbieden van een vast contract na 6 maanden flexwerk.

Proef op de som
Het bestuur gaat op verzoek van haar leden de komende weken in gesprek met het Ministerie om de proef op de som te nemen. Het advies van de ambtenaren om draagvlak te verbreden heeft de NVUB ertoe gebracht om de transferpool ook open te stellen voor leden van andere brancheorganisaties, waaronder ABU en NBBU.

Het NVUB-bestuur heeft als inzet om per 1 september 2013 met de pilot te kunnen starten.

Bron: Persbericht NVUB

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek