loading
views

USG People: Duurzaamheidsverslag 2012

USG People: Duurzaamheidsverslag 2012

USG People heeft over 2012 voor het eerst een Duurzaamheidsverslag gepubliceerd.

> Samenvatting van de actiepunten

MVO – de mens als middelpunt
“Niet voor niets heten wij USG People. Wij zijn bij uitstek een bedrijf voor en door mensen. Mensen is onze business, maar dan ook écht met de mens als middelpunt. Of zoals Alex Mulder, de grondlegger van onze onderneming het tijdens het 40-jarig jubileum van Unique in december 2012 zo treffend verwoordde: ‘Vanaf het eerste moment heeft Unique zich onderscheiden van andere uitzendorganisaties door een wezenlijke belangstelling voor mensen. Anderen beperken zich vaak tot de vraag aan kandidaten: ‘wat kun je?’ Wij vragen ook: ‘wat wil je?’, ‘welke ambities heb je en hoe kunnen we die samen realiseren?’. Hierin zit de kern van wat wij vandaag de dag vaak scharen onder Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Wij luisteren naar mensen en willen mensen helpen hun loopbaan verder in te richten. Wij willen al onze medewerkers, dus zowel de vaste als de flexibele, in hun kracht zetten.”

Milieu
“Naast de vanzelfsprekende aandacht voor de mens, hebben wij de laatste jaren wel steeds meer ook bewust aandacht gekregen voor het milieu, onze leefomgeving. Hiervoor nemen wij onze verantwoordelijkheid.”

Bedrijfsmodel
“Het resultaat van al onze inspanningen resulteert in de ‘P’ van Profit. Zonder een winstgevend bedrijfsmodel kun je dromen over een duurzame(re) wereld, maar kom je niet tot daden en is het snel gedaan met het bestaansrecht van een onderneming. Het gaat er dus om hoe je al deze verschillende belangen in balans kunt houden.”

Bron: Duurzaamheid USG People.com

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek