loading
views

Michael Page Global HR Barometer 2013

Michael Page Global HR Barometer 2013

Voor haar Global HR Barometer heeft Michael Page wereldwijd onderzoek gedaan onder meer dan 4.300 HR managers en directeuren uit Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Azië.
Zie voor een overzicht de infographic

Onderzocht werd zowel hun rol, hun reikwijdte van verantwoordelijkheden en hun compensatieniveau, als de HR prioriteiten en uitdagingen voor 2013. De respondenten zijn werkzaam in een breed scala aan bedrijven, van kleine bedrijven tot middelgrote en grote bedrijven uit diverse industriële sectoren.

> Global HR Barometer, samenvatting voor managers

Enkele punten uit de samenvatting:

Goede mensen blijven schaars

  • Ondanks de mondiale economische crisis verwacht 86% van de onderzochte bedrijven nieuw personeel aan te nemen in 2013 (meer dan 90% buiten Europa, de hardst geraakte regio).
  • Voor de helft van hen blijft de zoektocht naar goede kandidaten ‘moeilijk’ tot ‘zeer moeilijk’. In Noord- en Latijns-Amerika is talent het lastigst te vinden.
  • Hoogwaardig talent vinden is moeilijk. Als gevolg hiervan zetten HR afdelingen en onderneminge meerdere kanalen in om het beste talent te vinden: 91% gebruikt online vacaturesites, 84% zet zijn eigen bedrijfswebsite in en 83% maakt gebruik van recruitmentbureaus. Er wordt nog volop gebruik gemaakt van recruitmentbureaus bij de werving en selectie van de juiste kandidaat (45% van de bedrijven maakt hiervan gebruik).
  • Ondanks de uitdagingen om talent aan te trekken heeft één op de vijf organisaties geen KPI’s gesteld om de efficiëntie van de ingezette wervingskanalen te meten. Vooral bij Europese en NoordAmerikaanse organisaties is de kans klein dat ze prestatiemaatstaven hanteren.

Bron: Michael Page, maart 2013

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek