loading
views

Tweede Kamer overleg discriminatie uitzendbranche

Tweede Kamer overleg discriminatie uitzendbranche

Donderdag 14 maart 2013 vindt er tussen 10.00 – 13.00 uur een Algemeen overleg plaats van de Commissie SZW en de Tweede Kamer over discriminatie in de uitzendbranche.

> Luister en kijk naar het debat

Minister Asscher (SZW) informeert de Tweede Kamer daar over het gesprek dat hij is aangegaan met de uitzendbranche naar aanleiding van het onderzoek ‘Op achterstand’ van het Sociaal Planbureau.

Mogelijkheid ‘Naming en shaming lijst’
De minister heeft in het gesprek met ABU en NBBU de mogelijkheid van een zogenaamde ‘naming en shaming lijst’ aan de orde gesteld.

Conclusies naar aanleiding van het overleg met de uitzendbranche
Uit de brief van minister Asscher: “De Uitzendbranche laat zien dat ze acties onderneemt om discriminatie te voorkomen en bestrijden. Zowel uit het hierboven genoemde onderzoek van de ABU als uit het SCP-onderzoek blijkt echter dat het voorkomen en bestrijden van discriminatie blijvende aandacht nodig heeft.
Ik zal dan ook met de uitzendbranche in gesprek blijven om ervoor te zorgen dat het voorkomen en bestrijden van discriminatie onder de aandacht van de branche blijft. Tevens kijk ik uit naar het onderzoek naar aanleiding van de nulmeting die de NBBU momenteel laat uitvoeren en de herhaling over twee jaar van het onderzoek onder de ABU-leden naar het meewerken aan discriminerende verzoeken.”

Bron: Rijksoverheid.nl, 12 maart 2013

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek