loading
views

Tempo-Team – Rode Boekje voor actuele HR-vraagstukken

Tempo-Team – Rode Boekje voor actuele HR-vraagstukken

Rode Boekje geeft inzicht in actuele HR-vraagstukken

In snel veranderende tijden is het als HR-verantwoordelijke belangrijk om direct de juiste inzichten te krijgen in de wet- en regelgeving. Die inzichten staan weer in de 2013-editie van het Rode Boekje van Tempo-Team. Volgens de gebruikers geeft het Rode Boekje ‘vaak sneller het bruikbare antwoord dan Google’.

Het gaat om de 300 meest cruciale vragen met de actuele antwoorden voor HR-managers. Met deze keer een speciaal hoofdstuk over veerkrachtig personeelsbeleid.

Het zijn zeer uitdagende tijden in de Nederlandse economie. Daarom is het van groot belang snel te weten te komen wat de actuele rechten en plichten van een bedrijf zijn. Kan een werkgever bijvoorbeeld in beroep gaan tegen de weigering van het UWV om toestemming tot ontslag te geven en is de werkgever verplicht een getuigschrift af te geven aan een werknemer die vertrekt? Bovendien, hoe werkt het afspiegelingsbeginsel ook al weer? En hebben opzegverboden invloed op het ontbindingsverzoek? Op tal van dit soort vragen geeft het Rode Boekje 2013 korte, krachtige en heldere antwoorden.

Meer veerkracht
Maar het gaat natuurlijk niet alleen om vragen en antwoorden bij ontslag. Het Rode Boekje geeft ook vele antwoorden op vragen om de organisatie weerbaar en veerkrachtig te maken. Daar wordt in deze editie van het Rode Boekje extra aandacht aan besteed. Hoe bouw je op verantwoorde wijze aan de flexibele schil? Hoe kan bijvoorbeeld de samenwerking met een zzp’er goed worden vastgelegd? Hoe gaat het kabinet extra scholing stimuleren en wat is de taak van het UWV met betrekking tot scholing?

Praktijkvoorbeelden
Duurzame inzetbaarheid is een onderwerp waar steeds meer vragen over komen, zeker nu bedrijven binnenkort worden verplicht een bepaald percentage mensen met een arbeidsbeperking in dienst te hebben. In het Rode Boekje zijn veel cases uitgewerkt van bijzondere HR-situaties in de praktijk en hoe die uiteindelijk zijn opgelost. “Elk jaar proberen we deze uitgave te laten aansluiten op de actualiteit. De HR-manager heeft vandaag tenslotte veel ‘op het bordje’ liggen. Wij weten uit onderzoek dat een op de drie HR-managers gemiddeld meer dan één uur per dag besteedt aan het zoeken naar antwoorden op HR-vragen. Met dit boekje bij de hand kom je snel en praktisch tot de juiste inzichten en oplossingen. Dat verhoogt de veerkracht. Voor jezelf en voor de organisatie”, aldus Suzanne Jungjohann, directeur HR bij Tempo-Team.

Bron: Tempo-Team, 5 maart 2013

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek