loading
views

FNV Bouw: rechten flex en vast personeel gelijk trekken

Tijdens een bijeenkomst van FNV Bouw bleek grote bezorgdheid bij de leden over de WW- en ontslagrechtplannen van het kabinet.

Daarnaast stelt het FNV dat de rechten van flex en vast personeel meer naar elkaar toe moeten groeien.

Pijn
Werknemers in de bouw en aanpalende sectoren voelen de pijn van de economische crisis als geen ander. Hun banen gaan in moordend tempo verloren en bedrijf na bedrijf gaat over de kop.

“Binnen die context de WW uitkleden en de bescherming tegen ontslag de nek omdraaien, zorgt voor zoveel boosheid aan zoveel keukentafels, dat het kabinet hier duidelijk over een grens gaat: één die mensen bereid zijn te verdedigen” reageert vicevoorzitter Charley Ramdas van FNV Bouw.

“Handen af van de WW, handen af van de preventieve toets bij ontslag. Investeren in hulp bij het vinden van nieuw werk, maar mét oog voor leeftijd. Want heeft een bouwvakker van 60 die ontslagen wordt het meest baat bij een andere baan of bij iets anders? En de rechten van flexwerkers moeten toegroeien naar die van mensen met een vast contract.”

Angst voor glijbaan – noodzaak rechten vast en flex gelijk te trekken
De noodzaak voor dit laatste wordt breed gevoeld. “De angst voor de ‘glijbaan’ is groot” constateert Ramdas, die daarmee doelt op het doemscenario voor veel werknemers met een vaste arbeidsovereenkomst. Hierbij worden ze met gemak ontslagen, krijgen ze weinig WW, hebben ze geen uitzicht op vast werk en kunnen ze alleen nog als flexwerker aan de slag: zonder ontslagbescherming, recht op scholing of pensioenopbouw.

Bron: FNV Bouw, 18 november 2012

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek