loading
views

USG People: nieuwe manier van zoeken op Gus.nl

USG People: nieuwe manier van zoeken op Gus.nl

Teken je eigen zoekgebied.
Ruim twee jaar na de lancering introduceert Gus.nl, de vacaturebank van USG People, een vernieuwende manier van zoeken naar een andere baan.

Op nagenoeg alle jobboards maar ook op vele andere sites bestaat de mogelijkheid om te zoeken op regio, echter dit is bijna altijd gebaseerd op een postcode met een straal daarom heen. Juist in Nederland met de vele geografische barrières is dat niet altijd handig. Ook de bereikbaarheid per openbaar vervoer, de aanwezigheid van bepaalde voorzieningen et cetera hebben invloed op keuze voor een locatie.

Selectie verfijnen
Voor dergelijke wensen biedt Gus.nl een oplossing, omdat je op Gus.nl je eigen zoekgebied kunt tekenen door simpelweg op een kaart je zoekgebied te markeren. Binnen dat zoekgebied verschijnen de vacatures. De vacatures verschijnen niet als een wolk van individuele punten zoals nu vaak het geval is, maar in een overzichtelijke presentatie waarbij met gekleurde bollen de hoeveelheid vacatures worden getoond. Het geselecteerde gebied is eenvoudig aan te passen door de punten te verslepen. Daarnaast is het mogelijk de selectie te verfijnen door een bepaald opleidingsniveau of branche aan te vinken.

Gebruiksgemak
USG People verwacht dat deze nieuwe manier van zoeken een positieve dimensie toevoegt aan de beleving van de werkzoekende.
Naast deze innovatie op het gebied van vacatures zoeken heeft Gus.nl de afgelopen tijd ook als eerste Nederlands jobboard instant search, auto suggest en speech to text gelanceerd.

Bron: USG People, 6 november 2012

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek