loading
views
0 reacties
Pieter Molijn

Regeerakkoord zet miljoenen flexwerkers in de kou

Pieter Molijn is oprichter en directeur van Molijn Group. Molijn is een eigenzinnig HR bureau gespecialiseerd in duurzame inzetbaarheid. Vanuit hun fase-C detacheringstak voor uitzendprofielen hebben ze geleerd hoe ze mensen moeten ontwikkelen om ze duurzaam inzetbaar te maken én te houden. Vanaf 2014 hebben zij hun detacheringsdienstverlening uitgebreid met Molijn Training. Molijn Training is het eerste trainingsbureau dat heel concreet een programma van competentiegerichte gedragstrainingen aanbiedt die werkende mensen leert hoe ze zich goed kunnen aanpassen in een snel veranderende arbeidsmarkt. X

Column

Regeerakkoord zet miljoenen flexwerkers in de kou

In het regeerakkoord van VVD en PvdA is er geen enkele aandacht voor duurzame inzetbaarheid van flexkrachten. Deze gigantische uitdaging, die 1 op de 4 werkenden in Nederland raakt, wordt overgelaten aan de sociale partners. Complete kolder in de polder.

Voor het eerst in de geschiedenis leven er in Nederland meer mensen van boven de 40 jaar dan daaronder. Vergrijzing is een gigantisch maatschappelijk probleem, maar in dit regeerakkoord helaas geen onderwerp. Het ontslaan van oudere werknemers wordt alleen maar makkelijker en vooral ook een stuk goedkoper gemaakt.

Versoepeling van het ontslagrecht betekent vanzelfsprekend meer flexwerk. Dat regelen we later wel, stelt het regeerakkoord: “We streven naar een overeenstemming met de sociale partners over de sociale agenda” en “We bezien de mogelijkheid om de WW-premie per werkgever te differentiëren op basis van criteria van goed werkgeverschap”. Ik heb wel concretere voorstellen gelezen, bijvoorbeeld over de kinderopvang.

Oudere werknemers die zijn ontslagen mogen terugkeren als flexkracht zonder perspectief op de arbeidsmarkt. Na één jaar WW zitten ze aan de bedelstaf. Hoe ‘sterk en sociaal’ is dat?

Hoe vergroot je de kansen op een baan voor mensen boven de 40? Door ze op te leiden in lijn met de vraag. Helaas biedt het regeerakkoord hier ook geen enkele visie op. Competenties verouderen intussen zo snel dat ze niet zijn bij te scholen. Je opleiding van nu is over 4 jaar, als je er net mee klaar bent, al achterhaald.

Fondsen zoals STOOF (STichting Opleidings- en Ontwikkeling Flexbranche) hebben behoorlijk wat geld in kas, maar investeren naar mijn mening veel te weinig in duurzame opleiding en ontwikkeling.

We prikken een dam door en dan zien we later wel hoe we het opdweilen. Toen we de grenzen openstelden voor Oost-Europeanen dacht de regering ook dat er maximaal zes duizend Polen bij ons zouden komen werken. Dit zijn er uiteindelijk honderdduizenden geworden. Complete chaos was het gevolg en al jaren zijn we bezig om ervoor te zorgen dat deze mensen humane huisvesting en een fatsoenlijk loon ontvangen.

Het probleem van de vergrijzing op de arbeidsmarkt los je niet op door hard te bezuinigen op uitkeringen, maar juist door hoog in te zetten op opleiding en ontwikkeling: een beleid dat is afgestemd op de dynamische arbeidsmarkt van nu en dat gericht is op de duurzame inzetbaarheid van arbeidskrachten.

Pieter Molijn

Meer informatie over duurzame inzetbaarheid flexkrachten

Reageren:

*

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek