loading
views

Jobbird valt Monsterboard aan (update)

Jobbird.com beta-versie

11 april 2011

Jobbird beticht Monsterboard op RTL van ‘tendentieuze’ en ‘onvolledige’ berichtgeving.

Monsterboard bracht gisteren het nieuws dat het aantal online vacatures 24 procent lager ligt dan in 2004. Volgens Jobbird is dit echter niet de praktijk. De algemene tendens in online vacatures zou juist stijgende zijn.

Tendentieus en onvolledig
Jan-Peter Cruiming van Jobbird, die eerder de Nationale Vacaturebank oprichtte, vindt de conclusie van Monsterboard onvolledig en tendentieus: “Dat het marktaandeel van één aanbieder afneemt, betekent niet dat de arbeidsmarkt instort. Zeker het aanbod van kwalitatieve vacatures is nog steeds hoog. Tegenover de neergang van Monsterboard staat bijvoorbeeld een razendsnelle groei van het vacatureaanbod bij Jobbird.com (stijging van 54% in de afgelopen drie maanden) en andere aanbieders.” Cruiming constateert wel dat werkgevers kritischer zijn in hun wervingsbestedingen. Dat verklaart grotendeels de snelle daling van het aantal online vacatures waarvoor betaald moet worden, evenals de toenemende marktaandelen van gratis aanbieders zoals Jobbird.com.“

Reactie Monsterboard op RTL
“De Monster Employment Index (MEI) is een betrouwbare, wereldwijde bron van informatie over de online arbeidsmarkt. De MEI geeft een real-time overzicht van miljoenen vacatures en is gebaseerd op een grote representatieve selectie van carrièrewebsites en online vacatures in heel Europa. De Index toont niet alleen de trends van één enkele adverteerder of bron, maar vormt een statistische standaard voor fluctuaties in het aanbod van online vacatures in de hele markt. De steekproefpopulatie van de MEI wordt regelmatig geëvalueerd, en indien nodig uitgebreid op basis van de veranderingen die kenmerkend zijn voor de competitieve markt van online recruitment.”

Bron: RTL, 11 april 2012

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek