loading
views

Aspergeteelster uit Someren: bijna 1,1 miljoen aan boetes

Rijksoverheid

5 april 2011

In de periode 2006-2011 zijn door de Arbeidsinspectie voor overtredingen de Arbeidstijdenwet, de Arbeidsomstandighedenwet, de Wet arbeid vreemdelingen en de Wet minimumloon en minimum vakantiebijslag bestuurlijke boetes opgelegd voor een totaal bedrag van 1.098.000 euro aan een aspergeteelster uit het Brabantse Someren.

Dat schrijft minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de Tweede Kamer in een reactie op vragen van Paul Ulenbelt van de SP.

Aspergeteelster uit Someren
Een aantal boetes is nog niet onherroepelijk. Daarover lopen nog gerechtelijke procedures. De rechtbank Den Bosch heeft nu daarnaast een vordering van het Openbaar Ministerie voor een bedrag van 111.879 euro toegewezen ter ontneming van het wederrechtelijk verkregen voordeel.

Gedupeerde werknemers
Ulenbelt wilde van de minister ook weten op welke manier gedupeerde werknemers zijn geholpen bij het verhalen van hun schade. Kamp laat weten dat het Openbaar Ministerie aan de 15 slachtoffers die op de tenlastelegging staan, de mogelijkheid heeft geboden zich te voegen in het strafproces. Vijf personen hebben van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. De vijf gedupeerde werknemers hebben een vordering op hun voormalige werkgever ingesteld. Blijkens de uitspraak van de rechtbank in Den Bosch gaat het daarbij om een aan vier werknemers toegewezen bedrag van 7.277 euro.

Bron: Rijksoverheid, 4 april 2012

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek