loading
views

Polenhotel in Venray op A-lokatie

5 april 2012

Burgemeester Gilissen van Venray is bezorgd over misstanden in het buitengebied.

Gilissen zegt zich grote zorgen te maken over de ‘wantoestanden in het buitengebied’. Volgens de burgemeester wonen in de kerkdorpen veel Poolse werknemers in illegale en onveilige onderkomens. Overbewoning en brandonveilige situaties schijnen schering en inslag te zijn. “En we hebben er niet eens goed zicht op. Het is onmogelijke het gehele buitengebied te bewaken”. Dit volgens de Peel en Maas, nieuwsblad voor Venray en omgeving.

Gilissen hoopt daarom vurig dat het Polenhotel nog dit jaar zijn deuren kan openen. Dan kan de gemeente Venray ook daadwerkelijk optreden tegen de slechte woontoestanden. “We kunnen nu geen mensen wegsturen”, vertelde wethouder Lucien Peeters. “Ook al wonen ze op onveilige locaties die niet aan het bouwbesluit voldoen. Want dan komen ze in een nog slechtere situatie terecht.”

Kritiek
Diverse ondernemers hebben volgens de Peel en Maas Online kritiek op de locatie van het Polenhotel. Het hotel komt op een zichtlocatie aan de A73. Een van de meest prominente plekken op de Venrayse bedrijventerreinen. “Dit is een A-locatie”, zei garagehouder Werner Brauckmann. “Daar zet je toch geen Polenhotel neer.”

Initiatiefnemer Frank van Gool, directeur van OTTO Work Force, beloofde tijdig onderhoud te plegen. “Het is ook voor OTTO van belang dat het een visitekaartje is. Het komt er perfect uit te zien”, beloofde hij volgens de Peel en Maas Online.

Bron: Peel en Maas Online, 5 april 2012

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek