loading
views

Please payroll omzet 2011: +24%

Logo Please Payroll4 april 2011

Please Payroll heeft in 2011 de omzet met 24% zien groeien. De hoogte van de omzet is nog niet bekend gemaakt.

Vooral in de horeca en bouw nam de vraag fors (+37%) toe, maar ook in andere branches zoals automatisering (+28%). De totale omzetgroei was zes maal zo sterk als de payrollbranche (bron: VPO) in zijn geheel liet zien. Please verwacht dat de groei in 2012 zal doorzetten.

Ongenuanceerde diskussie
Volgens Please laten zowel werkgevers als werknemers zich niet gek maken door de ongenuanceerde en gepolitiseerde discussie die over payrolling gevoerd wordt. Ondernemers gebruiken het instrument zo blijkt steeds meer als alternatief voor detachering en uitzendwerk. Zij selecteren zelf de medewerker die vervolgens volwaardig personeelslid wordt, waarbij het payrollbedrijf de juridische en administratieve kant van de arbeidsrelatie onderhoudt. Medewerkers blijken die professionele en zorgvuldige manier te waarderen.

Werkgelegenheid
“Payrolling heeft extra werkgelegenheid geschapen die er anders niet zou komen”, zegt directeur Jan Franken van Please. “In het huidige onzekere economische klimaat zijn bedrijven op zoek naar flexibele arbeidsverhoudingen die wij als payroller kunnen bieden. Vervolgens zie je ze enthousiast worden voor enerzijds het feitelijk behoud van het werkgeverschap en anderzijds voor de professionalisering in het personeelsbeheer. Die combinatie heeft veel potentieel.”

Werknemers tevreden
Uit onderzoek dat Please vorig jaar liet uitvoeren bleek dat medewerkers van de MKB-bedrijven die het bedrijf bedient enthousiast zijn over hun payrollcontract. Van hen ziet negen van de tien het bedrijf waar zij werken als volwaardige werkgever, ook al zijn zij formeel in dienst van Please. Volgens Franken is er een nieuwe generatie werknemers in Nederland die geen probleem heeft met flexibele contractsvormen maar wel kritisch kijkt naar correcte HR dienstverlening. Payrolling voorziet ook voor hen steeds beter in die behoefte.

Eigen CAO
Ondanks de toegenomen populariteit van payrolling weigerden FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie afgelopen jaar om de algemene payroll cao – VPO te verlengen. Please heeft echter al vanaf 2002 een eigen collectieve arbeidsovereenkomst. Een voorbeeld daarvan is de nieuwe pensioenregeling in de Please CAO. Deze wordt uitgevoerd door Brand New Day. Terwijl de eigen bijdrage van payrollmedewerkers wiens pensioen via StiPP loopt met ruim 2% steeg, heeft Please kans gezien de lagere kosten van Brand New Day te vertalen in een verlaging van de eigen bijdrage met ruim 7%. Dit vertaalt zich direct in een hoger netto inkomen voor de Please medewerkers.

Payroll Services
Opmerkelijk is ook dat de uitzendbranche, detacheerders en werving & selectie-bureaus de volledige payrolladministratie uitbesteden. Bij Please groeide de omzet in deze branche vorig jaar met maar liefst 68%, waarmee het de derde grootste klantengroep is met een omzetaandeel van bijna 11%. De uitzendbranche erkent hiermee de efficiency die Please hen als payrollspecialist kan bieden.

Aantal klanten
Het aantal klanten nam in 2011 met 17% toe tot 619. Het aantal Please medewerkers (5300 in 2011) steeg met ruim 22% ten opzichte van het vorige jaar. Om de groei de komende jaren in goede banen te kunnen leiden zal Please in 2012 fors blijven investeren in nieuwe IT-toepassingen en HR-gerelateerde systemen.

Bron: Please Payroll, 4 april 2012

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek