loading
views

VPO presenteert keurmerk

VPO10 december 2011

Tijdens het Nationale Payroll Congres 2011 op 8 december heeft de VPO haar definitieve keurmerk gepresenteerd.

Hoofdthema van het congres was ‘Professioneel Werkgeverschap’.

Bernard Wientjes, voorzitter werkgeversvereniging VNO-NCW ging in op het belang van payrollen voor werknemers en werkgevers en de arbeidsmarkt. Wientjes: “Flexwerk heeft ons belangrijk geholpen om in de crisis de werkloosheid laag te houden. Het zou dan ook erg dom zijn om strijd te gaan voeren over payrolling op zich. Ik zou bonden en beleidsmakers willen oproepen: ondersteun de VPO in haar rol en zorg dat de zaken goed worden geregeld. Dat is goed voor de arbeidsmarkt. Ik vind het dan ook fantastisch dat er tijdens de Algemene Ledenvergadering van de VPO een keurmerk is aangenomen.”

Keurmerk ‘Professioneel Werkgeverschap’
VPO-voorzitter Jeu Claes en VPO-bestuurslid Jurriën Koops gaven een toelichting over wat het VPO-keurmerk ‘Professioneel Werkgeverschap’ inhoudt. Daarnaast werd er ook een beeldmerk voor het keurmerk gepresenteerd. Claes: “Het afgelopen jaar heeft de VPO in samenspraak met de leden en TNO dit keurmerk ontwikkeld. Het keurmerk vormt de basis voor het professionele werkgeverschap en het onderscheidende profiel van de VPO-leden vanaf 1 januari 2012. Het keurmerk is opgebouwd uit drie pijlers: financiële lidmaatschapscriteria, goede arbeidsvoorwaarden en kwaliteit van de dienstverlening. Onze toekomstplannen zijn aangescherpt en we gaan met dit keurmerk de komende jaren een nog grotere betekenis en lading in de markt geven.”

Onderzoek payrollkrachten
Payrollkrachten op de Nederlandse arbeidsmarkt zijn zeer positief over payrollen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van onderzoeksbureau Ecorys dat werd gepresenteerd door Peter Donker van Heel. Uit het onderzoek blijkt dat de payrollkrachten het payrollen in het algemeen waarderen met het cijfer 7 en de dienstverlening van payrollbedrijven waarderen met een cijfer 7 of 8. In het onderzoek onder 2.200 payrollkrachten werd er gekeken naar kenmerken, motieven en ervaringen van payrollkrachten en hoe zij aankijken tegen hun werkgever, de payrollonderneming. Donker van Heel: “Wat blijkt is dat er eigenlijk geen verschil is in de manier waarop payrollmedewerkers hun arbeidsvoorwaarden waarderen vergeleken met medewerkers in het algemeen.”

ontslag goed regelen
Johan Zwemmer, docent/ onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam en advocaat bij Boekel De Nerée te Amsterdam legde uit wat de verwachtingen zijn van de arbeidsrechtelijke relatie tussen werkgevers en werknemers. Ondanks dat hij kritisch is tegenover de payrollconstructie zei Zwemmer: “Ik zie aanknopingspunten voor payrollen in een nieuwe vorm naast de traditionele- en uitzendovereenkomst, mits o.a. de ontslagbescherming voor de payrollmedewerkers goed geregeld is.”


Bron: VPO, 8 december 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek