loading
views

Interview met Payroll Works, winnaar FD Gazellen Award

Payroll Works

7 december 2011

Payroll Works is winnaar van de FD Gazellen Award.

Gertjan van Dam: “Dit is nog maar het begin van het begin…”

Payroll Work behaalde de eerste prijs van de FD Gazellen Awards 2011 in de regio Noord- en Zuid-Holland. Aansluitend won het de Award voor het snelst groeiende bedrijf in Nederland met een groeipercentage van 918%.

“We krijgen gigantisch veel publiciteit, het voelt als een rit in een roller coaster.
Met het hele team zijn we naar de uitreiking van de Awards gegaan.
Fantastisch om dat samen te beleven.”

Payroll Works Winnaar FD Gazellen Award

Julius Kousbroek en Gertjan van Dam
De combinatie van hun karakters, vakmanschap en ervaring is hun kracht.
Julius Kousbroek weet als enthousiaste netwerker de juiste mensen binnen te halen. Hij had al ruime ervaring als ondernemer en beschikt over veel sociale en commerciële vaardigheden.
Gertjan van Dam is de salarisexpert. Hij coacht het team van salarisadministrateurs en geeft leiding aan de backoffice en payrolling.

Hun zakelijke netwerk heeft hen aan elkaar gekoppeld. Privé hadden Van Dam en Kousbroek elkaar waarschijnlijk nooit gevonden, want het zijn zeer verschillende persoonlijkheden. Hun start was in 2008, waarna ze hun organisatie voortvarend en met groot enthousiasme zijn gaan uitbouwen.

Expansie
Ze hebben de FD Gazellen Award gewonnen dankzij hun spectaculaire groei van 918%. Gaf die snelle expansie spanningen?
“Natuurlijk hebben we veel meegemaakt en ervaren we soms stress, maar dat leidt bij ons niet tot ruzie. We werken keihard. Als het nodig is dat we meningsverschillen goed met elkaar doorspreken, doen we dat en gaan we daar apart voor zitten. We zijn allebei eigenwijs, maar hebben ook veel waardering voor elkaars inbreng en kwaliteit. Blijkbaar ligt het niet in onze karakters om met elkaar te botsen. We vullen elkaar juist aan.”

Salarisadministrateurs
Het medewerkersteam bestaat inmiddels uit 14 mensen: mannen, vrouwen, twintigers, dertigers, veertigers tot en met een zeer ervaren medewerker van 60 jaar. Van Dam: “Goede salarisadministrateurs zijn schaars en duur. Julius weet ze te vinden en binnen te halen. Ik leid ze intern op. Als een klant belt, merkt hij dat onze medewerkers hun basiskennis paraat hebben. We hebben al onze medewerkers in company de opleiding PDL (Praktijk Diploma Loonadministratie) aangeboden. Dat werd enorm gewaardeerd. De medewerkers kregen daardoor meteen de achtergrondinformatie bij hun vragen vanuit de praktijk. Onze aandacht voor interne opleiding maakt het team alert en gemotiveerd. Wij kunnen dan ook veel gevarieerder payrolling aanbieden dan payrollers die hoofdzakelijk werken op basis van de uitzendCAO’s. Elke inlenersbeloning kunnen wij aan.”

Website
“Vanaf het begin hebben we veel tijd en geld gestoken in de kwaliteit en de positionering van onze website. Inmiddels hebben we ruim 100 verschillende landingspagina’s voor onze payrolldienstverlening. Onze online marketing wordt aangestuurd door Julius Kousbroek en salesmanager Wim de Greef.”

Flow = keihard werken
“We zitten nu in een flow, en dan krijg je de indruk dat het makkelijk loopt, maar de realiteit is dat we er heel hard voor moeten werken. Veel gaat al goed, maar het is ook onze ambitie om dingen beter te maken. Dat kost tijd en energie.”

Payrolling
“Payrolling is een apart vak. De backoffice kost veel nauwkeurige aandacht. Je moet er enorme investeringen voor doen. Je hebt uitstekende software nodig die je ook zorgvuldig moet onderhouden. Je hebt de NEN-certificering nodig. Je moet regelmatig je parameters aanpassen bij veranderende wet- en regelgeving. En je hebt grondige kennis nodig van de loonsystematiek. Het hele proces vergt zoveel accuratesse, investering en aandacht dat uitzenders vaak niet de tools, de investeringen of het administratieve team hebben om het goed te doen. Wij specialiseren ons helemaal in de backoffice en bemoeien ons niet met recruitment.”

Automatisering
Van Dam: “We doen op dit moment extra investeringen in onze automatisering. Via webservices leggen wij de gegevens vast bij de bron, zo kunnen we alle contracten digitaal genereren. Inleners en kandidaten kunnen bij ons online hun contracten zien en gegevens uitwisselen. Verder investeren we momenteel ook in het ontwikkelen van mobiele apps voor het doorgeven van uren, betalingen en overzichten.
Op dit moment zien wij onze omzet sterk toenemen. We verwachten dat we in de nabije toekomst door de automatisering nog veel meer mogelijkheden krijgen. Dan betalen onze investeringen zich dubbel en dwars terug, daar ben ik van overtuigd.

Ik heb er geen seconde spijt van dat ik ondernemer ben geworden en Payroll Works mee heb opgericht. Ik geniet van alle ontwikkelingen. Ik voorzie meer explosieve groei in de toekomst. Dit is nog maar het begin van het begin…”


FlexService payrollsoftware
Payroll Works werkt met FlexService payrollsoftware.


De FD Gazellen Awards is een jaarlijks terugkerend initiatief van het Financieel Dagblad, credit ratings bureau Graydon en ABN AMRO. Ieder jaar wordt per provincie of regio onderzocht welke bedrijven de sterkste financiële groei hebben gerealiseerd. Voor deze bedrijven geldt dat zij over drie jaar een minimale omzetgroei van 20% gerealiseerd moeten hebben. Ook moet de omzet in het eerste jaar minimaal € 100.000 bedragen. Verder wordt gekeken naar de financiële gezondheid van de geselecteerde ondernemingen, hun betaalgedrag gedurende de periode en of zij een netto positief resultaat hebben genoteerd.

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek