loading
views

Het voordeel van automatische vacatureplaatsingen op Twitter


31 oktober 2011

Een automatische vacatureplaatsing op Twitter levert 3,06 kliks per vacature op. Er wordt bovendien veel meer doorgeklikt naar corporates dan naar bureaus, zo blijkt uit research.

Op zijn weblog haalt online recruitmentadviseur en projectmanager Michel Rijnders research aan van Tijs van Tilburg (Knollenstein). Hieruit blijkt dat 3.018 automatisch naar Twitter doorgeplaatste vacatures 9.234 kliks opleveren naar die vacatures. Dat is een gemiddelde van 3,06 kliks per vacature.

Verschil corporates en bureaus
Daarbij blijkt een groot verschil te zijn tussen het doorklikken naar bureaus en het doorklikken naar corporates. Zo wordt er gemiddeld 11,33 keer doorgeklikt naar een vacature van een corporate en 2,1 keer naar een vacature van een bureau. Het grote verschil kan volgens Rijnders mogelijk worden verklaard door het feit dat corporates meer betrokken volgers hebben op Twitter. Volgens Rijnders is het dan ook niet geheel toevallig dat de meeste kliks uit de steekproef naar een corporate gingen (25,08) en de minste kliks naar een bureau (1).

Bron: HRlog.nl, 30 oktober 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek