loading
views

Europeaan werkt ook in herfstvakantie

Stepstone

Uit onderzoek van StepStone blijkt dat meer dan tweederde van de Europeanen bereid is een telefoontje van hun manager te beantwoorden tijdens de vakantie.

Bijna drie van de vier ondervraagden (70%) antwoordden positief op de vraag: ‘Zou je de telefoon opnemen als je baas je belt tijdens je vakantie?’ Hiervan zegt maar liefst 58% van zijn werk te houden en er tijdens de vakantie graag mee bezig te zijn. Daarentegen zegt maar 30% helemaal niet bezig te zijn met werk tijdens de vakantie.

Noren houden van hun werk
Uit het onderzoek bleek verder dat inwoners van Zweden en Noorwegen hun werk erg leuk vinden. Maar liefst 81% van de Noren en 73% van de Zweden zegt zijn werk leuk te vinden en graag de telefoon op te nemen tijdens de vakantie. Dit is een hoog percentage als we dat vergelijken met Duitsland (46%) en Oostenrijk (45%). In deze landen zegt een groot deel helemaal niet bezig te zijn met werk tijdens de vakantie.

Nederlanders zijn in vergelijking met de andere Europese landen het minst bang voor negatieve gevolgen als ze een telefoontje niet opnemen. Van de Nederlanders zegt 7% de telefoon op te nemen omdat ze bang zijn voor de gevolgen als ze dit niet doen. In België zegt maar liefst 22% bang te zijn voor negatieve gevolgen en in Frankrijk 16%. Ook als er gekeken wordt naar het gemiddelde van Europa, waar 12% zegt bang te zijn voor de negatieve consequenties, scoort Nederland laag.

(Bijna) geen stress
De resultaten bevestigen de bevindingen uit eerder onderzoek, namelijk dat Nederlanders weinig tot geen stress ondervinden van hun werk en er dus geen probleem mee hebben om ook in de vrije tijd met werk bezig te zijn.

Bron: persbericht StepStone, 21 oktober 2011

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek