loading
views

Loonaangifteketen – de aorta van BV Nederland

19 oktober 2011

Wat is de Loonaangifteketen? Hoe kwam hij tot stand? Er is nu een overzichtelijke uitgave beschikbaar, die een goed beeld schetst van dit kernproces in onze economie.

Op 14 oktober 2011 verscheen de in de zogenaamde papernoteserie de uitgave ‘Loonaangifteketen, de aorta van BV Nederland’, een gezamenlijke product van Het Expertise Centrum en het ketenbureau Loonaangifteketen van de Belastingdienst en UWV.

> Download de uitgave “Papernote 35 – de aorta van BV Nederland”

Aorta van BV Nederland
Het belang van het proces kan worden vergeleken met de bloedbaan. Waar de aorta zorgt voor de doorstroming van zuurstofrijk bloed van het hart naar de organen van het lichaam, zorgt de loonaangifteketen voor de doorstroming van loongegevens van burgers en bedrijven naar de daartoe gemachtigde (overheids)organen.

Geschiedenis en toekomst van de Loonaangifteketen
Het loonaangifte-proces is van levensbelang voor de uitvoering van diverse wettelijke taken. In de “Papernote – Loonaangifteketen” wordt de loonaangifteketen in beeld gebracht. Hoe is het ooit begonnen? Welke hobbels heeft de implementatie en de samenwerking tussen de Belastingdienst en UWV gekend? Wat betekent de loonaangifteketen anno 2011 voor de Nederlandse samenleving en hoe ziet haar toekomst eruit?

Bron: HEC.nl, 14 oktober 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek