loading
views

ManpowerGroup en CIETT-rapport: uitzendsector versterkt arbeidsmarkt

ManpowerGroup

“Uitzendorganisaties bevorderen economische groei, versterken de arbeidsmarkt en bieden fatsoenlijk werk aan individuen in de nieuwe realiteit van de ‘Human Age’.”

Dat zegt David Arkless, President voor Corporate en Overheidsaangelegenheden van ManpowerGroup, in een reactie op het vandaag verschenen CIETT-onderzoeksrapport ‘Adapting to Change’ (Aanpassen aan verandering).

David Arkless

Positieve rol uitzendorganisaties
CIETT, de internationale koepel van commerciële uitzendorganisaties, publiceert dit rapport samen met de Boston Consulting Groep. De conclusies illustreren de positieve rol van uitzendorganisaties in een tijd waarin schommelende beurskoersen, aanhoudende economische onzekerheid, hoge werkloosheid in tal van landen, demografische ontwikkelingen en mismatches op de arbeidsmarkt werkgevers met ongekende uitdagingen confronteren.

Sector ondergewaardeerd
“In een tijd waarin de arbeidsmarkt wereldomvattend is, overheden lokaal opereren en talent mobiel is, biedt de uitzendsector alle belanghebbenden de dienstverlening en de flexibiliteit die zij nodig hebben om de economie te versterken en de positie van individuen te verbeteren”, zegt David Arkless. “Commerciële arbeidsbemiddeling wordt soms ondergewaardeerd of verkeerd begrepen; ManpowerGroup werkt hard aan een goed imago voor de uitzendsector en wil graag erkend te worden voor onze missie mensen aan eerbaar werk te helpen en werkgevers snelle, flexibele en creatieve HR-oplossingen te bieden om succesvol te kunnen zijn.”

Effectief werken
Volgens het rapport werken uitzendorganisaties effectief waar ondernemingen en organisaties niet over de kennis en middelen beschikken om binnen of buiten de grenzen zelf de juiste talenten te vinden en te beoordelen. In die industrie kan ManpowerGroup bogen op de grootste mondiale spreiding (aanwezig in meer dan 80 landen en gebiedsdelen), gecombineerd met de noodzakelijke lokale expertise.

Uitzendorganisaties bevorderen arbeidsparticipatie
Uitzendorganisaties worden soms bekritiseerd vanwege de perceptie dat zij de economie structureel veranderd zouden hebben door bij te dragen aan werkloosheid of onvolledige werkgelegenheid. Maar uit het CIETT-rapport blijkt dat 74% van de opdrachtgevers in de sector niet zou overwegen in plaats van tijdelijke krachten mensen vast in dienst te nemen, terwijl 60% bovendien aangeeft bepaalde banen nooit gecreërd te hebben zonder toegang tot flexibele arbeid via uitzendorganisaties.

Banen scheppen
“De realiteit is dat de uitzendbranche het scheppen van banen bevordert. We helpen mensen weer aan het werk door hun vaardigheden te matchen met de werkgevers die ze nodig hebben”, aldus Arkless. “Waar sommige sectoren zijn afgenomen en andere gegroeid, helpen we mensen met opleiding en training om over te stappen naar een nieuwe carrière. We bieden jonge mensen, die op de wereldwijde arbeidsmarkten steeds meer gemarginaliseerd worden, waardevolle vaardigheden en ervaring om ze voor potentiële werkgevers aantrekkelijker te maken.”

Arbeidsparticipatie
“Veel van onze initiatieven zijn daarenboven specifiek gericht op personen met beperkte mogelijkheden voor arbeidsparticipatie, zoals mensen met een handicap, bepaalde culturele groepen en – in sommige markten – vrouwen. Dat maakt meer mensen inzetbaar in tijden van kritieke tekorten en zorgt voor fatsoenlijk werk voor hen die anders kwetsbaar zouden zijn voor exploitatie via illegale arbeid.”

Strategische partner
Volgens Arkless heeft de uitzendsector zich ontwikkeld van dienstverleners voor bedrijven om bijvoorbeeld vakantiepieken en zwangerschapsverloven op te vangen tot strategische adviseurs voor opdrachtgevers en kandidaten. Uitzendorganisaties als ManpowerGroup functioneren daarmee steeds vaker als professionele partner van human resources-afdelingen en als carrière-begeleiders voor werknemers en werkzoekenden.

Bron: ManpowerGroup, persbericht, 18 oktober 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek