loading
views

Social Recruiter moet over nieuwe vaardigheden beschikken

17 oktober 2011

Volgens Gautam Ghosh is er een nieuw soort recruiter opgestaan. Op zijn blog schrijft hij over de Social Recruiter. Deze moet over andere vaardigheden beschikken dan zijn voorgangers.

Volgens de Indiase HR- en social-mediaspecialist Gautam Ghosh zijn er drie soorten traditionele recruiters.

Toprecruiters
Zij zoeken kandidaten voor topfuncties en houden zich niet bezig met social media. Ze vragen tot wel 33% van het jaarsalaris.

Recruiters die voor een bureau werken
Zij doen hard hun best om als eerste (vóór de concurrenten) een cv af te leveren bij de opdrachtgever. Soms zelfs zonder een kandidaat eerst zelf gesproken te hebben. De beloning die zij daarvoor ontvangen ligt aanzienlijk lager: in magere tijden kan dat slechts 8% zijn.

Bedrijfsrecruiters
Zijn er in alle soorten en maten: de een houdt zich bezig met recruitment van starters, de ander met recruitment van managers. Ze moeten tegelijkertijd zowel de HR-manager van het eigen bedrijf als recruiters van buitenaf te vriend houden.

Social Recruitment – accent op relatie en openheid
Het accent verschuift nu naar de Talent Communities en Social Recruitment, aldus Ghosh. De nadruk ligt niet meer op de transactie, maar op de relatie. Niet op geheimzinnigheid maar op openheid. De social recruiter moet over de volgende vaardigheden beschikken:
– Het kunnen opbouwen van een community
– Het creëren van content
– Storytelling (je boodschap overbrengen via verschillende kanalen: mail, Twitter, sms, etc.)

Bron: Gautam Ghosh on Organizations 2.0, 5 oktober 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek