loading
views

900.000 nieuwe banen in Europa dankzij uitzendbranche

Logo Randstad

17 oktober 2011

Uitzendwerk zorgt voor verandering: de afgelopen twee jaar zijn er in Europa 900.000 nieuwe banen bij gekomen, voornamelijk in landen die hun arbeidsmarkt hebben hervormd. Toch blijft volgens het nieuwe wereldwijde onderzoek ‘Aanpassen aan verandering’ van Ciett/Boston Consultancy Group de rol van uitzendbureaus ondergewaardeerd.

De resultaten van het onderzoek van Ciett, de internationale koepelorganisatie voor uitzendbureaus, zijn vandaag naar buiten gebracht. Het onderzoek heeft als subtitel ‘Hoe uitzendbureaus aanpassing aan verandering, betere arbeidsmarkten en goed werk faciliteren’.

Cruciale rol bij vooruitgang
Een van de uitkomsten van het onderzoek is dat uitzendbureaus een cruciale rol spelen bij sociale en economische vooruitgang. Zo blijkt 75% van de bedrijven die gebruikmaken van de diensten van uitzendbureaus sneller op te krabbelen uit een recessie. Verder blijken uitzendbureaus een belangrijke motor voor het creëren van banen: 74% van de bedrijven zou niet overwegen om mensen in dienst te nemen, als alternatief voor uitzendkrachten. En 62% zou geen extra banen hebben gecreëerd als ze geen toegang hadden gehad tot uitzendbureaus.

Partner bij structurele veranderingen
Uitzendbureaus zijn dus een belangrijke partner bij structurele veranderingen in de economie en op de arbeidsmarkt. Ze kunnen werkgevers, werknemers en overheden helpen om zich aan te passen aan die veranderingen en om hun voorsprong te behouden.

Eerlijke wet- en regelgeving
Het onderzoekt toont ook het belang aan van eerlijke, effectieve wet- en regelgeving voor de groei in de uitzendbranche en voor het creëren van goede banen. Onnodige beperkingen moeten daarom worden opgeheven. De EU heeft hiertoe richtlijnen vastgesteld, die met ingang van december door de lidstaten zullen worden geïmplementeerd.

Bron: Persbericht Randstad, 17 oktober 2011
Klik hier voor de executive summary

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek