loading
views

Kamp: meer werklozen aan de slag in de tuinbouw

Tijdens een debat in de Tweede Kamer woensdag heeft minister Kamp van Sociale Zaken gezegd dat de gemeenten en het UWV meer mensen moeten aandragen die aan de slag kunnen in de tuinbouw.

Tot half september waren dat er slechts 874. De afgelopen tijd kwamen er berichten van tuinders die geen Nederlands personeel kunnen vinden en daarom Roemenen en Bulgaren willen inhuren. Minister Kamp heeft het aantal werkvergunningen echter gereduceerd. Volgens hem zouden de tuinders toe moeten kunnen met personeel uit de EU.

Rechterlijke uitspraak
De Tweede Kamer heeft er dit voorjaar op aangedrongen om tuinders die in de problemen waren gekomen te ontzien. Een rechterlijke uitspraak zorgde ervoor dat afgewezen Roemeense seizoensarbeiders voorlopig toch aan het werk mochten.

Voldoende personeel
Volgens minister Kamp is er altijd voldoende personeel uit de EU beschikbaar geweest. De tuinders zouden zich ook maar mondjesmaat bij de uitzendbureaus melden.

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek