loading
views

CBS: Aantal vacatures licht toegenomen

Logo

7 oktober 2011

Uit cijfers van het CBS blijkt dat eind juni 2011 er 137 duizend vacatures open stonden. Dit zijn er 2 duizend meer dan eind maart.

Met de lichte toename steeg het aantal vacatures voor het vijfde achtereenvolgende kwartaal. De cijfers zijn gecorrigeerd voor seizoeneffecten.

CBS grafiek aantal vacatures seizoensgecorrigeerd, oktober 2011

Een indicator voor de spanning op de arbeidsmarkt is het aantal vacatures per duizend banen, de zogenaamde vacaturegraad. Deze kwam in het tweede kwartaal uit op 18. De vacaturegraad is de laatste tijd iets opgelopen.

De dynamiek op de arbeidsmarkt was groter dan een jaar eerder. In het tweede kwartaal ontstonden 210 duizend vacatures. Dit zijn er 19 duizend meer dan in het tweede kwartaal van 2010. Er werden 202 duizend vacatures vervuld. Dit waren er 20 duizend meer dan een jaar eerder.

Vacature-indicator in september verder verslechterd
De vacature-indicator geeft een snelle indicatie over het verdere verloop van de vacatures. Deze indicator verslechterde in september, evenals in juli en augustus. Het aantal pessimisten onder de ondernemers is weer iets groter dan het aantal optimisten.

CBS, grafiek vacature-indicator, oktober 2011

Bron: CBS, persbericht 7 oktober 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek