loading
views

Personeelstekort in zorg opgevuld door Rotterdamse werkzoekenden

5 oktober 2011

DAAD helpt Zorggroep Rijnmond aan 16 nieuwe zorgmedewerkers.

16 voormalig werkzoekenden ondertekenden 3 oktober hun stagecontract bij Zorggroep Rijnmond, locaties Siloam en Westerstein. Via DAAD beginnen de nieuwe werknemers aan een leer-/werktraject waarbij zij opgeleid worden tot zorgmedewerker op MBO niveau 2 of 3. Deze samenwerking resulteert in goed opgeleide toetreders in de zorgsector en daarnaast worden werkzoekenden aan het werk geholpen. In de huidige situatie zijn er veel werkzoekenden die nog niet de kwalificaties hebben om in de zorg te beginnen, terwijl in deze sector juist veel werk te verrichten is. Om vraag en aanbod van personeel bij elkaar te brengen zijn dergelijke samenwerkingen hoognodig.

Juriaan Vrind, Hoofd Zorg bij Zorggroep Rijnmond, locaties Siloam en Westerstein zegt over de samenwerking: “We ontvangen de nieuwe medewerkers met open armen. Zij maken het mogelijk de ondersteuning en zorg te bieden waar Zorggroep Rijnmond voor staat. Ons motto is ‘zorgdragen voor elkaar’. Wij willen niet alleen de verantwoordelijkheid nemen voor de zorg aan onze cliënten, maar nemen ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid door mensen aan een opleiding en baan te helpen.”

Uitdaging in de zorgsector
De zorgsector staat voor een grote uitdaging. “Op de komende vergrijzing in Nederland moeten we nu al anticiperen”, aldus Hans Broere, manager bij werkgeversservicepunt DAAD. “Wij gaan de personeelstekorten te lijf door korte en lange termijn oplossingen te initiëren. Een voorbeeld van zo’n oplossing is dit leer-/werktraject in samenwerking met Zorggroep Rijnmond en het Albeda College. Een andere oplossing die in de zorg steeds meer wordt toegepast en direct zijn vruchten afwerpt, is het stapelen van werk tot een stapeljob. Een werkgever stapelt dan, eventueel samen met andere organisaties, banen tot de juiste hoeveelheid en combinatie van werk voor één werknemer. Daarnaast helpen we werkgevers in de zorg met hun strategische personeelsplanning.”

Bron: DAADwerkt, 5 oktober 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek