loading
views

OTTO: bedrijven luiden noodklok over toekomstige arbeidstekorten

OTTO5 oktober 2011

De toekomstige arbeidstekorten blijken zorgwekkender dan ooit. Dit is de uitkomst uit het onderzoek onder 700 bedrijven in zeven landen, in opdracht van OTTO Work Force.

Circa 44% van de bedrijven geeft aan een groot arbeidstekort te verwachten. 5% spreekt zelfs van een zeer groot tekort, hetgeen zal resulteren in een lagere arbeidsproductiveit en een stagnerende afzetgroei. Het tekort wordt vooral gevoeld in Nederland, Duitsland, Tsjechië en Slowakije.

Oplossingen voor arbeidstekorten
Het verhogen van arbeidsproductiviteit, het verhogen van de pensioenleeftijd en het aantrekken van personeel van binnen Europa zijn oplossingen die het Europese bedrijfsleven ziet voor de tekorten. Frank van Gool, directievoorzitter OTTO Work Force: “Arbeidsmigratie binnen Europa heeft veel draagvlak onder het Europese bedrijfsleven, en dat ervaren wij al jaren.” Instroom van jongeren in de arbeidsmarkt, flexibilisering van werktijden en zelf opleiden zijn overige oplossingen om toekomstige arbeidstekorten te voorkomen.

Jongeren favoriet bij bedrijfsleven
Het verhogen van arbeidsparticipatie kan volgens het Europese bedrijfsleven het beste worden bereikt door de instroom van jongeren te stimuleren en door de werktijden te flexibiliseren. De hoge instroom van jongeren wordt unaniem gezien als meest effectief en toepasbare oplossing in de eigen organisatie.

Bron: OTTO persbericht, 5 oktober 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek