loading
views

Staking ViVa! Zorggroep

30 mei 2011

Abvakabo FNV organiseert maandag van 11:00 tot 12:00 uur voor de derde keer een bijeenkomst op het Nieuwekerksplein in Haarlem. De thuishulpen leggen op 30 en 31 mei ook voor de derde keer het werk neer.

De werkgever heeft gedreigd de thuishulpen te ontslaan als zij niet akkoord gaan met een forse loonsverlaging. De ontslagvergunning voor de 350 thuishulpen die weigeren te tekenen is ondertussen aangevraagd bij het UWV.

De thuishulpen legden eerder op 11 en 20 mei hun werk neer om te demonstreren tegen de plannen van hun werkgever. De ViVa! Zorggroep beroept zich op financiële problemen. De gemeente zou schuld hebben aan de lage tarieven die hebben geleid tot de huidige problemen. Abvakabo FNV vindt dat de thuiszorgaanbieders, die zich voor bodemtarieven inschrijven op de aanbestedingen, zelf ook schuld dragen en de rekening niet eenzijdig bij de werknemers mogen neerleggen.

Bron: Abvakabo FNV, 27 mei 2011


Stakingsmelding
Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (hierna: Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.

> Meer over de Waadi

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek