loading
views

Frans Pigeaud: uitzenders moeten flexibel worden

20 mei 2011

De vraag naar flexwerkers groeit. Of de uitzenders al die mensen gaan leveren, is volgens Frans Pigeaud (adviesbureau The Bridge) de vraag.

Pigeaud presenteerde vandaag de uitkomsten van zijn gesprekken met 25 grote inleners op de jaarlijkse World Employment Conference van Ciett, de internationale organisatie van uitzenders, gehouden in Rotterdam. Die congres is gecombineerd met de viering van het 50-jarig ABU-jubileum.

Perfecte en transparante organisatie nodig
‘Ik stel vast dat de vraag naar flexwerk groeit doordat organisaties de inzet van werknemers steeds scherper willen aansturen.’
Dit vraagt om transparantie van prijzen en condities. Organisaties moeten voortdurend 100% kostenefficiënt zijn. ‘Met als gevolg dat alle marktpartijen, van toeleveranciers tot producenten en klanten, elkaar genadeloos afrekenen op kosten en prestatie. Perfect organiseren is het devies.’

Flex-mixmanagement
Organisaties worden gedwongen om meer projectmatig te werken waarbij een kleine kern van vast personeel aanstuurt en een groeiende schil van flexwerkers het projectwerk uitvoert. Pigeaud: ‘Bedrijven krijgen daardoor wel vele soorten leveranciers van flexwerkers om zich heen. Het gaat straks dus niet om inkoopconcentratie, waarbij een uitzendbureau alle flexwerkers levert voor een bedrijf, maar om het organiseren van de juiste werkvormen voor flexwerkers met specifieke kwaliteiten die voor bepaalde werkzaamheden vereist zijn.’ Dat alles moet gemanaged worden met ‘flex-mixmanagement’.

Lees meer op fd.nl

Bron: fd.nl, 20 mei 2011

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek