loading
views

Manpower, UWV en Schoevers samenwerking

Manpower

18 mei 2011

Een leer- en werktraject waarin Schoevers, Manpower en UWV samenwerken, heeft 15 nieuwe, goed opgeleide secretaresses mét ervaring opgeleverd voor de arbeidsmarkt.

De voorheen werkloze secretaresses gingen met behoud van uitkering twee dagen per week naar school en liepen daarna zes weken stage. Vrijdag jl. ontvingen zij in Den Haag hun welverdiende diploma Office Assistent. De werkgever die hen een baan aanbiedt krijgt een bonus in de vorm van een door Schoevers verzorgde en door Manpower betaalde vervolgopleiding tot secretaresse op mbo-3 niveau.

Waardevolle potentiële nieuwe werknemers
“De arbeidsmarktgerichte studieaanpak van Schoevers was pittig”, aldus Dianne van de Rijt, commercieel manager Schoevers. “Doordat het UWV behoud van uitkering garandeerde en Manpower voor de stageplekken zorgde, konden de deelnemers zich volledig concentreren op hun opleiding en weer wennen aan het leerproces.” Irette van Lier, key accountmanager Overheid Manpower, vindt het belangrijk dat Manpower met dit traject voor de regio Den Haag haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. Ze voegt toe: “Zo’n re-integratie vergt behoorlijk doorzettingsvermogen en oprechte motivatie. Deze dames hebben hun traject succesvol en op tijd afgerond. Met dat resultaat zijn het waardevolle potentiële nieuwe werknemers, voor wie wij dan ook graag een jaarcontract regelen.”

De vervolgopleiding die de nieuwe secretaresses krijgen aangeboden start in september 2011 en duurt een jaar. Hierin is tevens een speciale leergang ‘werken bij de overheid’ opgenomen. Bovendien kan de scholing worden aangepast aan de wensen van de werkgever.

Bron: Manpower, 16 mei 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek