loading
views

Harvey Nash: cultiveren personeel prioriteit HR

HarveyNashLogo18 mei 2011

De onderwerpen die momenteel bovenaan de agenda van de HR verantwoordelijken staan, zijn allemaal gerelateerd aan het vinden, binden en boeien van personeel.

Dit blijkt uit de HR Strategic Leadership Survey van Harvey Nash, internationale aanbieder van detachering, contractmanagement, international executive search, werving & selectie en outsourcing & offshore.

Top 4
Onderwerpen als talentmanagement (56 procent), capaciteit- en competentiemanagement (53 procent) en behoud en motivatie van personeel (52 procent) scoren hoog op deze lijst. Helemaal bovenaan staat de betrokkenheid van het personeel (58 procent).

Deze top vier wordt opgevolgd door management development, performance management, organisatieontwikkeling en recruitment. De gemeenschappelijke factor van deze belangrijkste onderwerpen is het cultiveren van personeel.

HR en de business agenda
Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat HR Leaders een steeds grotere rol spelen bij het plaatsen van onderwerpen op de zakelijke agenda en het stellen van doelen voor de toekomst. Bij 20 procent van de organisaties is HR hier sterk bij betrokken en slechts bij 27 procent is HR nog niet betrokken bij het ontwikkelen van de bedrijfsstrategie. Zij hebben als HR een meer traditionele rol en volgen de organisatie in de gekozen weg. De overige 53 procent werkt proactief om belangrijke onderwerpen bij het management op tafel te krijgen. Driekwart van de respondenten is ervan overtuigd dat HR verschil kan maken in de concurrentiestrijd van de organisatie.

Jan-Leen ’t Jong, algemeen directeur van Harvey Nash Nederland: “de HR verantwoordelijken zijn, zoals we mogen verwachten, goed op de hoogte van aanstaande ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Er is echter nog wel een verschil tussen het signaleren van de ontwikkelingen en hier actief mee aan de slag gaan. Wij merken toch vaak dat er pas wordt begonnen met handelen als de verwachte ontwikkelingen zich beginnen te vertonen. Daarom is het goed om te zien dat HR een steeds grotere vinger in de pap krijgt bij het management. Als hier het belang van de activiteiten duidelijk is, en het voordeel voor de organisatie ingezien wordt, is het nog maar een kleine stap naar het ondernemen van actie.”

HR Strategic Leadership Survey
De HR Strategic Leadership Survey is een jaarlijks, internationaal onderzoek, onder meer dan 300 HR Leaders, die zich dit jaar concentreerde op de toekomst van kenniswerkers in Europa. Daarnaast gaat het onderzoek in op andere actuele onderwerpen in het vakgebied van de HR Leader. Dit resulteert in een waardevol rapport met objectieve analyses van de onderzoeksgegevens.

Bron: Persbericht Harvey Nash, 18 mei 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek