loading
views

ConQuaestor wil ‘Prinsjesdag’ voor Rijksverantwoording

naar Conquaestor.nl18 mei 2011

ConQuaestor heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor een verbeterde betrokkenheid van de burger middels de Verantwoordingsdag.

Op de derde woensdag van mei, die dit jaar op 18 mei valt, legt het kabinet verantwoording af over de financiën en besteding van gelden in 2010. ConQuaestor vindt dat de politiek de burger meer moet betrekken bij Verantwoordingsdag en doet daartoe aanbevelingen.

Prinsjesdag
Zo moet er volgens de detacheerder meer publiciteit komen om bij mensen Verantwoordingsdag bekend te maken. Over de vooruitgang van het kabinet (onderwerp van verantwoordingsdag) moet bovendien op een begrijpelijke manier worden gecommuniceerd, en niet alleen via de huidige sites (www.verantwoordingsdag.nl en http://ruttesrapport.rtlnieuws.nl/ ), maar ook via social media.

ConQuaestor wil dat Verantwoordingsdag een publieke ervaring wordt, zoals Prinsjesdag.

Daarnaast stelt de detacheerder voor de uitvoeringsorganisaties erbij te betrekken. “Instanties als het CBS, CPB, SCP en de AR beschikken over verschillende informatie die gecombineerd bruikbaar zou kunnen zijn als verantwoordingsinstrument”, aldus ConQuaestor.

Bron: Persbericht Conquaestor, 18 mei 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek