loading
views

ABU biedt studenten Hogeschool Inholland baangarantie

ABU

13 mei 2011

De ABU heeft een overeenkomst gesloten met hogeschool Inholland. De branchevereniging wil alle studenten die dit jaar afstuderen aan de in opspraak geraakte hogeschool Inholland een baangarantie geven.

Dat zeggen collegebestuurder van de hogeschool Doekle Terpstra en voorzitter van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) Hans Kamps donderdag in De Telegraaf.

‘Baan op niveau’
De baangarantie geldt niet alleen voor de omstreden opleidingen zoals Vrijetijdsmanagement of Media en Entertainment Management, waar studenten onterecht een diploma hebben gekregen. Alle afstuderende studenten van de hogeschool worden door de uitzendbranche aan een baan ‘op niveau’ geholpen.

“Het gaat niet om tijdelijke contracten om asperges te steken”, benadrukt Kamps. De regeling geldt niet voor oud-studenten.

Geen absolute baangarantie
“Een echte baangarantie kunnen we niet geven”, zegt Remco Icke, woordvoerder van de ABU. Volgens Icke is het aantal beschikbare uitzendbanen de laatste tijd toegenomen. Ook persvoorlichter Niels Pols van Inholland erkent dat studenten geen baan in de schoot krijgen geworpen. ,,De afspraken zijn een extra steuntje in de rug. Maar van de afgestudeerden wordt nog wel wat verwacht. Hun CV zal uiteindelijk de doorslag moeten geven.”

Bron: De Telegraaf, 12 mei 2011, zie ook het bericht op Erasmus Journalisten.nl

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek