loading
views

Monsterboard opent Carrièrewinkel

Logo Monsterboard12 mei 2011

Vacaturesite Monsterboard opent de Monsterboard Store, van 16 t/m 21 mei te bezoeken in Amsterdam.

Hier kunnen werkzoekenden terecht voor een gratis CV-advies. MonsterCoach Freek Jordans adviseert een CV te beginnen met een helder persoonsprofiel, waarin je in het kort een goede karakterschets van jezelf geeft.

Een goed CV
Het opstellen van een goed CV is voor bijna de helft (46%) van de werkzoekenden in Nederland de lastigste klus bij het solliciteren, zo blijkt uit een recente peiling van Monsterboard.nl onder 693 bezoekers van de website.

“Recruiters scannen in 15 tot 20 seconden een CV”, aldus Freek Jordans, de online carrièrecoach van Monsterboard. “Het is daarom belangrijk dat je meteen duidelijk maakt wat voor persoon je bent. Tegenwoordig is een CV echt een uithangbord van jezelf. Waar het vroeger veel meer aan regels gebonden was, is er nu de ruimte om jezelf op een bijzondere wijze met je CV te profileren. Je toegevoegde waarde en onderscheidend vermogen zijn daarbij net zo belangrijk als je persoonlijke verhaal. Dit moet aansluiten op de organisatie waar je solliciteert, dus voor elke nieuwe vacature moet je het in aangepaste vorm vertellen. Juist de verwachting dat het om een persoonlijke presentatie gaat, maakt het voor veel werkzoekenden extra moeilijk een goed CV op te stellen.”

Monsterboard Store
De Monsterboard Store wordt op maandag 16 mei om 13.00 uur geopend. Het is voor het eerst dat het online merk Monsterboard een offline winkel opent. Juist over iets persoonlijks als een CV willen werkzoekenden graag direct en persoonlijk contact hebben.

“We horen van werkzoekenden dat ze het moeilijk vinden om een goed CV te schrijven”, aldus Warren Hammond, managing director van Monsterboard. “We luisteren naar hen en willen ze helpen, daarom openen we de Monsterboard Store. Zo kunnen we ze persoonlijk advies en passende tips geven bij het schrijven van hun CV. Hiermee helpen we werkzoekenden de volgende stap in hun carrière te maken. Voor werkgevers betekent dit dat ze betere CV’s ontvangen, waardoor het makkelijker voor ze wordt om de beste kandidaten te selecteren.”

De Monsterboard Store is een tijdelijke winkel op de Haarlemmerdijk 41 in Amsterdam, op 10 minuten loopafstand van het Centraal Station. Werkzoekenden kunnen hier vrij inlopen en worden geholpen op volgorde van binnenkomst. Een persoonlijke CV-check door CV-coaches duurt ongeveer 10 minuten. Bij de Monsterboard-experts kan men informatie over Monsterboard krijgen. Op www.monsterboard.nl/cvcheck kunnen werkzoekenden de actuele openingstijden vinden.

MonsterCoach Freek Jordans is regelmatig in de Monsterboard Store aanwezig om werkzoekenden gratis carrièreadvies te geven. Bekijk de Facebookpagina van Monsterboard voor zijn schema.

Bron: Persbericht Monsterboard, 12 mei 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek