loading
views

DPA Supply Chain overeenkomst met NEVI

DPA10 mei 2011

DPA Supply Chain en NEVI gaan samenwerken aan verdere professionalisering van de inkoopfunctie. DPA Supply Chain neemt deel aan het partnerprogramma van NEVI.

De detacheerder zal investeren in de ontwikkeling van haar specialisten en onderling zal er kennisuitwisseling plaatsvinden. Onderdeel van de samenwerking is ook dat de onderzoeken Best of Public Procurement (BoPP, gestart op 1 april) en Best of Supply Chain (in 2012) gezamenlijk worden uitgevoerd.

BoPP
Het BoPP-onderzoek is begin april van start gegaan. Deelname staat open voor iedereen die betrokken is bij inkoop- en aanbestedingstrajecten voor publieke organisaties. De basis voor het onderzoek is een benchmarkmodel, waarbij een goed inkoop- en aanbestedingstraject uit drie fasen bestaat: de voorbereiding, de uitvoering van een aanbesteding en de implementatie van het contract.

Naast vragen over het uitvoeren van inkooptrajecten worden er ook vragen over een aantal actuele inkoopthema’s gesteld. Deelnemers scoren de professionaliteit van hun eigen organisatie door de eigen prestaties te vergelijken met het BoPP-model. Op basis van die resultaten kan een deelnemer zijn professionaliteit toetsen en vergelijken met die van collega-inkopers. Gezamenlijk leidt dit, na analyse door de onderzoekers van de resultaten, tot een benchmarkrapport dat “de staat van de publieke inkoop weergeeft”. Kijk voor meer informatie op www.bopp.nu »

Bron: DPA, 10 mei 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek