loading
views

Monsterboard: vacatureaanbod april neemt toe

Logo Monsterboard10 mei 2011

Het online vacatureaanbod is op jaarbasis 9 punten hoger uitgekomen, de Index nam in april toe met 2 punten. Het vacatureaanbod steeg het sterkst in de gezondheidszorg. In de provincie Limburg steeg het aantal vacatures het meest.

Dit blijkt uit de Monster Employment Index. “Met een groei van 10 procent ten opzichte van april 2010 vertoont de Index de grootste stijging in meer dan twee jaar. Vanwege de stabiele groei van de Index de afgelopen 7 maanden, hebben we er vertrouwen in dat dit het begin is van versneld herstel. Hoewel de Nederlandse Index nog steeds achterloopt bij de meeste andere Europese landen, vinden we de huidige groei een veelbelovend teken voor een inhaalslag van de Nederlandse economie”, aldus Warren Hammond, managing director van Monsterboard.nl.

Vacatureaanbod april stijgt

Begin groei recreatie en toerisme
“De Index toont aan dat het economisch herstel de productie en export een flinke impuls geeft. Met de zomermaanden op komst en een daarmee gepaard gaand verhoogd consumentenvertrouwen, zien we dat ook de sectoren recreatie en toerisme beginnen te groeien. Hopelijk nemen ook de consumentenuitgaven toe.”

Gezondheidszorg stijgt het meest
In april steeg het vacatureaanbod het sterkst in de gezondheidszorg. Na een stijging van 19 punten in maart steeg de Index deze maand verder met 10 punten. Het vacatureaanbod steeg daarnaast in de productiesector (+7), het onderwijs (+5), in de transport & logistiek sector (+4) en in de sector Research & Development (+3). In de juridische sector (-9), in de agrarische sector (-6) en in de publieke sector (-5) daalde het vacatureaanbod het meest.

Ten opzichte van vorig jaar steeg het vacatureaanbod in de transport & logistiek sector het meest. De Index staat maar liefst 50 punten hoger dan een jaar geleden. In de productiesector steeg het aantal vacatures met 26 punten ook hard. In de agrarische sector (-23), in de publieke sector (-21) en in het onderwijs (-17) daalde het vacatureaanbod het meest.

Vacaturegroei in vrijwel heel Nederland
Deze maand steeg het vacatureaanbod in alle vrijwel alle provincies. In Limburg het meest, het aanbod steeg er met 13 punten hard. In Gelderland (+7), Zeeland (+6), Drenthe (+5), Friesland (+5) en Groningen (+5) steeg het aanbod eveneens sterk. Alleen in Utrecht daalde het aanbod met 5 punten.

Vergeleken met een jaar geleden steeg het online vacatureaanbod in Limburg ook het meest; de Index staat er 28 punten hoger. In Zeeland (+16) en Gelderland (+15) steeg het aanbod eveneens sterk. In Groningen staat het vacatureaanbod op hetzelfde niveau als een jaar geleden. In geen enkele provincie daalde de vraag naar personeel.

Vacaturestijging EU houdt aan
Het Europese vacatureaanbod steeg voor de derde maand op rij. Deze maand steeg het aanbod met 5 punten. In Duitsland en Frankrijk steeg het aanbod met 8 punten het meest. In Zweden (+6), België (+5), Italië (+2) en Groot-Brittannië (+1) steeg het aantal vacatures ook.
De afgelopen 12 maanden steeg het aantal vacatures in Europa met 28 punten. In Duitsland (+49), Zweden (+30) en Frankrijk (+30) steeg de Index sterk. In Italië (+18), België (+17) en Groot-Brittannië (+17) nam het vacatureaanbod ook fors toe.

Bron: Persbericht Monsterboard, 10 mei 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek