loading
views

ZLTO geen belanghebbende in Kamp-geding

4 mei 2011

ZLTO is geen belanghebbende in het kort geding dat was aangespannen tegen minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Dit oordeelde de rechtbank onlangs.

De Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) spande medio april een kort geding aan tegen Kamp inzake de wijziging ten aanzien van tewerkstellingsvergunningen voor Roemeense en Bulgaarse arbeiders. ZLTO overweegt andere mogelijke stappen.

Bezwaarschriften
Eén van de te nemen stappen is het indienen van bezwaarschriften per ondernemer. LTO Seizoenarbeid en ZLTO kunnen de bezwaarschriften inhoudelijk opstellen en namens de ondernemer indienen. Met het indienen van bezwaren onderschrijft de sector de noodzaak. Ook ondernemers die een deel van hun twv’s binnen hebben, kunnen alsnog een bezwaar indienen. Dit heeft geen invloed op de al verkregen vergunningen.

Werving en selectie
Momenteel onderzoekt LTO Seizoenarbeid de mogelijkheden om in Hongarije middels werving en selectie goede arbeidskrachten beschikbaar te krijgen. Deze zouden dan in loondienst kunnen komen van tuinders. Dit drukt de kosten behoorlijk ten opzichte van het werken met uitzendkrachten.

Tweede gesprek met SZW en UWV
Daarnaast gaat LTO Nederland samen met het UWV in gesprek met de uitzendbranche om op korte termijn geschikt, gemotiveerd en beschikbaar personeel aan het werk te zetten. Maandag 9 mei volgt een tweede gesprek met het ministerie van SZW en het UWV.

Bron: ZLTO, 3 mei 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek