loading
views

Uitzendkrachten Qbuzz bereid tot rechtszaak

FNV4 mei 2011

FNV Bondgenoten wil dat Qbuzz een deel van de arbeidscontracten ophoogt en een deel van de uitzendchauffeurs in dienst neemt.

Er is genoeg werk bij Qbuzz, gezien het feit dat er meer dan 200 uitzendkrachten rijden bij Qbuzz Groningen Drenthe, aldus FNV Bondgenoten.

Recht op vaste aanstelling
FNV Bondgenoten vindt dat de cao OV voor 100% moet worden uitgevoerd door Qbuzz. In de cao (artikelen 9.3 en 12.4) staat beschreven dat deeltijders ophoging van hun arbeidscontract kunnen krijgen. Uitzendkrachten hebben recht op een vaste aanstelling na 18 maanden. In beide gevallen geldt dat als de formatie dat toelaat.

Bereidheid tot rechtszaak
Individuele leden van FNV Bondgenoten, die om ophoging hebben gevraagd van hun arbeidscontracten of indiensttreding bij Qbuzz werden verwezen naar andere leidinggevenden en kregen uiteindelijk een afwijzing. Een aantal leden heeft bij FNV Bondgenoten aangegeven dat zij bereid zijn een rechtszaak te starten om hun urenuitbreiding of indiensttreding op te eisen.

Steeds nieuwe uitzendkrachten in dienst
Uit communicatie met Qbuzz zou blijkt volgens FNV Bondgenoten dat in 2010 efficiencymaatregelen het aantal uitzendkrachten zou doen krimpen, terwijl er meer uitzendkrachten aan het werk zijn dan in 2009. Hoewel de provincies aangeven dat de bezuinigingen pas in 2012 zullen plaatsvinden, worden er nog steeds nieuwe uitzendkrachten aangenomen. “Dit kan zo niet doorgaan,” vindt de vereniging.

Bron: FNV Bondgenoten, 4 mei 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek